İnoğlu, "Oy çokluğu denilen bir garabetle fetva yayınlaması başkanlığın düşen güvenilirliğini hepten sıfırlamıştır" dedi. Saadet Partisi Osmancık İlçe Başkanı Halil İbrahim İnoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sigara ismi , ayet ve hadislerde direkt anılmazken, haram olduğunu kesin bir şekilde açıklayan Diyanetin, bir çok noktada özellikle uyarılan faiz konusunda sudan bahaneler üreterek Müslümanları yanıltması kabul edilemez.

Faizin 80 çeşit civarında hastalığın sebebi olduğu Diyanet tarafından da bilinmektedir. Faiz konusunda Diyanet görevini yapsa banka terörü bu ülkede son bulurdu. Domuz etini serbest ettiklerinde , evcil hayvan yemi için, ülkemizdeki azınlıklar için gibi bahaneler öne süren iktidarı uyarmayan ve sessiz kalarak onay vermiş olan Diyanet yetkilileri , gelinen noktadan memnun mudur. Yeni açıklanan liste ile 230 ürüne hile karıştırıldığı ve bir çoğunda domuz eti tespit edildiği görülmüştür, son 4 ayda 7 yeni firmanın daha ürünlerine domuz eti karıştırmaya başladığı tespit edilmiştir.

Zinayı serbest etmeleri de bir takım bahanelerle olmuş, sonuç ise on binlerce günlük kiralan apart ev, katlanan boşanmalar, sokağa çıkan fuhuş, kadına şiddet ve büyük bir ahlaki çöküntü olarak sonuç karşımıza çıkmaktadır. İktidar kadrolaşmayı abartmıştır, bu ülkeye zarar verdiği gibi kendine de vermektedir, alınan bazı kararlar, dinler arası diyolog safsatalarına benzemekte, protestanlaşma eğilimi olarak tarafımızdan görülmektedir. İktidarlar gelip geçicidir , dünya fani ve hesap günü gerçektir, iktidarların parıltılı şatafatlı günleri kısadır, Diyanet yetkililerine hatırlatır , halkımızın bu önemli noktalara dikkatini çekmeyi bir kardeşlik görevi olarak gördüğümüzü kamuoyuna arz ederim."