Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Osmancıklı hemşehrimiz Talip Geylan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

Bilindiği üzere, Türk Eğitim Sen'in açtığı dava sonucunda Danıştay 8. Dairesi “Öğrenci Andı”nın okutulmasını engelleyen mevzuat düzenlemesini iptal etmişti.

Bu kararın ardından birkaç gündür kamuoyu gündemini meşgul eden yoğun tartışmalar yaşanmıştı. Özellikle iktidar partisi yetkilileri ve bazı sivil toplum örgütlerinin Öğrenci Andı’nın yeniden okutulması yönündeki Danıştay 8. Dairesi’ne karşı açıklamaları özellikle milliyetçi kesimde büyük infia uyandırmıştı.

Öğrenci Andı tartışmaları devam ederken, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Talip Geylan da MHP Lideri Bahçeli’ye bir ziyarette bulundu. Andımız konusunda Danıştay tarafından verilen kararı olumlu bulan ve bu konuda net açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür eden Geylan, Bakan Ziya Selçuk’a sundukları eğitim raporunun bir örneğini de kendisine sundu.

MHP Lideri Bahçeli’nin Milli Eğitim Bakanlığı’nın vakit geçirmeden Danıştay kararı uyarınca adım atması gerektiğini dile getirdiğini hatırlatan Geylan, “Sayın Devlet Bahçeli’nin Öğrenci Andı konusundaki yaklaşımı ve değerlendirmeleri milletimizin kahır ekseriyetinin hislerine tercüman olmuştur. Bununla birlikte ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın hamurunu yoğuran eğitim çalışanları da Sayın Bahçeli’nin açıklamalarından büyük memnuniyet duymuş ve bu yaklaşımdan güç almışlardır. Bu itibarla kendisini ziyaret ederek vatandaşlarımız ve eğitim çalışanları adına teşekkürlerimi arz ettim. Sayın Devlet Bahçeli’nin eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarına karşı yakın alaka ve hassasiyetinden ötürü duyduğumuz memnuniyeti belirterek, başta MHP olmak üzere tüm siyasi partilerimizin çalışanların beklentileri doğrultusunda gerekli adımları atmalarını beklediğimizi bu vesileyle ifade ediyoruz” dedi.

MHP Genel Bahçeli de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.