AK Parti Osmancık İlçe Kadın Kolları Başkanı Fazile Gülden Tökel, AK Parti davasının samimi ve beklentisiz, gece gündüz koşan inanmış insanların davası olduğunu söyledi.

Geleceğin kadınların elleriyle yükseleceğini kaydeden Tökel, “AK Parti Osmancık Kadın Kolları olarak gittikçe gelişen, büyüyen ve gittikçe de başarılarını yenileyen bir kadın kollarıyız. Her geçen gün sayımız artıyor. Allah’ın izni ile daha da artacak. Biz çok büyük bir aileyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını yapan bir aileyiz” dedi.

AK Parti Osmancık İlçe Başkanlığının 5. Olağan Kadın Kolları Kongresinde konuşan Tökel, siyasette oluş amaçlarının ülkeye hizmet olduğunu vurgulayarak, “siyaset yapmak, kadınlar için oldukça zor. Ben bu fedakarlığı yapan buradaki tüm hanımlara ve bizlere destek veren ana kademe teşkilatlarına teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Tökel, “tarihimize ve medeniyetimize yakışmayan hiçbir hareket içinde yer almayacağımıza, erkekleşen siyasetçi değil yaradılış özelliklerimize uygun bir anlayış içinde kadın olarak siyaset yapacağımıza, ailenin ve toplumun direği olan kadınlarımızı her alanda destekleyeceğimize ve geleceğe güçlü nesiller yetiştirecek kadınlarımız için çalışacağımıza, siyaseti sadece insanlığa daha iyi hizmet etme aracı olarak göreceğimiz, uzlaşmaya açık bir siyasi rekabet içerisinde olacağımıza, hiçbir zaman bize yakışmayan ve en önemlisi ayrıştırmalara neden olacak fitnelere izin vermeyeceğimize, her dakikamızı partimize, teşkilatımıza ve milletimize ayıracağımıza söz veriyorum” dedi.

‘KADIN SİYASETİN NESNESİ DEĞİL ÖZNESİDİR’

AK Parti Osmancık İlçe Kadın Kolları Başkanı Fazile Gülden Tökel konuşmasında şöyle dedi:

“14 Ağustos 2001 günü Türk siyasi tarihinde ezberleri bozma hedefi ile yola çıkan, bu aziz millete siyaset denilince hep akla şeytani ve şeytanlıkları anımsatan o makus talihini yenme hedefini gösteren, yarınını göremeyen bir Türkiye’den 2023,2053 ve2071 hedeflerine emin adımlarla yürüyen bir Türkiye’ye kavuşturan, her zaman milletin gönlüne girme hedefi ile hareket eden ve ülkemize, milletimize hizmette yorgunluk, yılgınlık ve bıkkınlık kelimelerini asla tanımayan, siyaset melek işi değil ama şeytanlara da bırakmamak lazım anlayışı ile bir araya gelmiş kıymetli AK Parti ailesinin yüreği ak gönlü ak çok değerli mensupları bir kez daha hepinize hoş geldiniz diyor, kongremiz Ülkemize, Çorum’a ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Bu dava samimi ve beklentisiz, gece gündüz koşan inanmış insanların davası.

Çünkü bu dava Allah sizlerden razı olsun duasını almak için çabalayan insanların davası. Çünkü bu dava dünyanın neresinde bir mazlum varsa onun gözyaşını silme derdinde olanların, merhum Cemil Meriç’in ifadesiyle “zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur” anlayışını benimsemiş tarafını belli eden insanların davası.

Bizler Ak Parti Osmancık Kadın Kolları olarak gittikçe gelişen, büyüyen ve gittikçe de başarılarını yenileyen bir kadın kollarıyız.

Her geçen gün sayımız artıyor. Allah’ın izni ile daha da artacak. Burada emeği geçen tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Biz çok büyük bir aileyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını yapan bir aileyiz. Buradaki seçimlerde de bir bayrak değişimi yaşanıyor. Listede bazı arkadaşlarımız olacak, bazı arkadaşlarımız olmayacak. Listede olmayan arkadaşlarımız lütfen kırılmasın, gücenmesin. Çünkü onlar bu partiye teşkilatımıza emek verdiler. Birçok tarihi olaya tanıklık ettiler. En önemlisi de çocuklarına torunlarına gelecekte anlatacakları bir Cumhurbaşkanlığı referandumu seçiminde görev aldılar. Bu bence her şeye değerdi.

Bizler, bir yandan siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa, kültürden sanata hayatın her alanında aktif roller üstleniyorsunuz. Bir yandan da bu ülkenin gelecek nesillerini yetiştiriyoruz. Bu nedenledir ki kadın siyasetin ‘nesnesi’ değil ‘öznesi’dir.

Ak Parti’nin mücadelesi, bir medeniyet mücadelesidir. Bu adalet mücadelesi, bir kalkınma mücadelesidir.

Yerel yönetimlerde ve parlamentoda kadın temsilinin en fazla olduğu parti Ak Parti’dir. Cumhuriyet tarihinden bu yana durağanlık gösteren Kadın hakları Ak Parti ile yükselişe geçmiş kadınlar iş hayatında, siyasette, sosyal yaşamda, hayatın her alanında daha fazla yer almaya ve söz sahibi olmaya başlamışlardır. Kadının sosyal hayata ve iş hayatına katılımını kolaylaştıracak tüm düzenlemeler Ak Parti iktidarında yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir.

‘Siyasette biz de varız’ diyerek çıktığımız bu yolda karşılaştığımız hiçbir engel bizi yormadı, aksine güçlendirdi. Her zorluktan bir tecrübe edinerek bu günlere geldik. Bir noktaya özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum ki; pek çok parti Aba kademe il kongrelerini bile doğru düzgün yapmazken bizler İlçe Kadın Kolları Kongremizi yapıyoruz.

Tarihimize ve medeniyetimize yakışmayan hiçbir hareket içinde yer almayacağımıza, erkekleşen siyasetçi değil yaradılış özelliklerimize uygun bir anlayış içinde kadın olarak siyaset yapacağımıza, ailenin ve toplumun direği olan kadınlarımızı her alanda destekleyeceğimize ve geleceğe güçlü nesiller yetiştirecek kadınlarımız için çalışacağımıza, siyaseti sadece insanlığa daha iyi hizmet etme aracı olarak göreceğimiz, uzlaşmaya açık bir siyasi rekabet içerisinde olacağımıza, hiçbir zaman bize yakışmayan ve en önemlisi ayrıştırmalara neden olacak fitnelere izin vermeyeceğimize, her dakikamızı partimize, teşkilatımıza ve milletimize ayıracağımıza söz veriyorum.

Siyasette oluş amacımız ülkemize hizmet etmektir. Siyaset yapmak, kadınlar için oldukça zor. Ben bu fedakarlığı yapan buradaki tüm hanımlara ve bizlere destek veren ana kademe teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun”