Saadet Partisi Osmancık İlçe Başkanı Halil İbrahim İnoğlu, gençliğin, bir milletin geleceği olduğunu belirterek, yarınlardan emin olabilmek ve geleceğe umutla bakabilmek için en büyük yatırımın gençliğe yapılması gerektiğini vurguladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan İnoğlu, "19 Mayıs 1919'da ilk meşalesi yakılan istiklal mücadelesi, idealleri için can vermeye hazır inançlı gençlerle destansı bir zafere dönüşmüştür. Bugün de hedefine ulaşıncaya dek aynı ruhla, aynı inançla ve aynı azimle, canla başla yürütülecektir" ifadesini kullandı.

Gençleri ideolojik kamplaşmalara değil, birlik ve beraberliğe teşvik edecek adımlar atılması gerektiğini ifade eden İnoğlu, daha fazla geç kalmadan, ahlaki ve manevi değerlerle donatılmış, nitelikli, bilgili ideal sahibi bir nesil için çalışılmasını istedi.

İnoğlu, kısır çekişmeler, sığ tartışmalar yerine geleceği inşa edecek gençlerin sorunlarının çözümü için gayret gösterilmesi gerektiğini, yaşanabilir bir Türkiye'nin, yeniden büyük Türkiye'nin ve yeni bir dünyanın ancak böyle bir gençlikle mümkün olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"İstiklal mücadelesi bundan 98 yıl evvel 19 Mayıs 1919'da Samsun'da aynı ruh, aynı inanç ve aynı milli görüşle başlatılmıştır. 19 Mayıs 1919'da ilk meşalesi yakılan istiklal mücadelesi, idealleri için can vermeye hazır inançlı gençlerle destansı bir zafere dönüşmüştür. Bugün de hedefine ulaşıncaya dek aynı ruhla, aynı inançla ve aynı azimle, canla başla yürütülecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin özellikle de gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu topraklar için canını vermiş tüm şehit ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum."