Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmancık İlçe Başkanı Sadık Eker, partinin 95. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, CHP'nin dün olduğu gibi bugün de Türkiye'nin özelliklerini ve gücünü çekemeyen egemen güçler ile mücadelesinde halka güven veren en önemli parti konumunda olduğunu vurguladı.

Sadık Eker, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Temsilcisi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi; tüm güçlüklere, yokluklara rağmen dönemin egemen güçlerine karşı ulusal Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandıran Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 tarihinde kurulmuştur.

Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi bu topraklarda hem kurmuş, hem de bağımsız, laik, çağdaş bir hukuk devleti olarak var olmasını sağlamıştır.

Dün olduğu gibi bugün de Türkiye'nin bu özelliklerini ve gücünü çekemeyen egemen güçler ile mücadelesinde halkımıza güven veren en önemli parti konumundadır. Ülkemizin bu ilkeler ışığında güçlenmesinin en önemli teminatıdır.

Gericiliği, tükenmişliği ve karanlığı yırtarak bağımsızlığı ve özgürlüğü bu topraklara getiren başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anarken, bizlere bıraktıkları en önemli emanetleri olan Cumhuriyet Halk Partisi'ni sonsuza dek yaşatacağımızı ve ilkelerinde hayat bulan ülkemizi dünyanın hayran olacağı seviyelere çıkaracağımızı tüm dünyaya bildiririz. Partimizin 95. kuruluş yıldönümü kutlu olsun."