Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmancık Belediye Başkan Adayı Ahmet Gelgör, devletin belediyeler arasında ayrım yapamayacağının altını çizerek, "Diyorlar ki 'Belediye başka partide olursa devlet yardımından faydalanamaz.' Yok öyle bir şey. Belediyelere nüfusa göre para veriliyor. Hangi partiden belediye başkanı olursa olsun hazineden para akışı kesilmeyecek. İlçemiz nüfusuna göre kişi başına düzen hazine yardımı devam edecek" dedi.

MHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Gelgör, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler yerel seçimleri öncesi çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürürken, mahalle ve ev ziyaretleriyle son çalışmalarını tamamlamak üzere.

Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Gelgör, "Tehditlere boyun eğmeyin çünkü biz eğmiyoruz, eğmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Gelgör, "Korkaklık yok, bildiğimiz doğru yoldan dönmek yok, uyuşukluk yok, teslimiyet hiç olmayacak. Siz varsanız biz varız. Dünya 5'ten büyük Osmancık bizimle birlikte hepsinden büyük olacak” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 3 aydır yollarda olan Ahmet Gelgör, mahalle mahalle, sokak sokak, cadde cadde gezerek Osmancıklıları dinliyor, sorunları yerlerinde tespit edip, notlar alıyor. Gelgör bu kapsamda yemekli mahalle toplantılarına Koyunbaba Mahallesi’nde sürdürdü.

Burada Osmancık için birçok projesi olduğunu ifade eden Gelgör; “Hepimizin ortak gayesi Osmancık ve Osmancık Belediyesi ortak malı ve ortak fikri olacak. Kararlarımızı halkımızla birlikte alacağız. İlçemize önemli hizmetler sunarken sizlere danışacağız.

Birçok mahallemizde olduğu gibi Koyunbaba Mahallemizin de çok eksikleri var. Koyunbaba Mahallemizde bulunan Eminederesi en kısa sürede ıslah edilecek. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını nedeniyle derenin taşma ihtimaline karşı, şimdiye kadar çok yapılması gereken ıslah çalışması bizim dönemimizde önceliğimiz olacak ve en kısa sürede yapılacak. Mahallemizi ve alt mahalleleri sel taşkınına maruz bırakmayacağız.

Diğer bir projemiz Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yanında bulunan mahalle pazarı modern kapalı hale getirilecek, pazar yeri olarak kullanılacağı gibi düğün mevlit gibi özel toplantı ve eğlencelerde vatandaşımızın hizmetine tahsis edilecek" diye konuştu.

Gelgör, diğer projelerini ise şöyle açıkladı:

“ÇÖP TAKSİ”

Yine ilçe genelinde yapılan bu ve benzeri toplantılarda alan temizliği belediyemizde bünyesinde yer alacak olan “Çöp Taksi” aracımız ile temizlenecek. Vatandaşımız mevlidini, düğünü yapacak pazarcımız tezgahını kuracak, satışını yapacak işi bittiğinde belediyemizin Çöp Taksi aracı alanı temizleyecek.

“KOYUNBABA MAHALLESİNE AQUAPARK”

Daha öncede bahsettiğimiz Aquapark Yüzme Havuzu projemizi Koyunbaba Mahallesine uygun bir yere yapacağız. Koyunbaba Mahallemizin yaklaşık olarak nüfusu 5 bine yakın. Çocuklarımızın güven içerisinde oynayabilecekleri çocuk parkları yok denecek kadar az. Olanı da yetersiz…

Çocuklarımız için çocuk parkları, ihtiyaç sahipleri içinde yılın 360 günü sıcak yemek hizmeti sunacak olan aş evi, yine Koyunababa Türbesi yanına yöresel köy ürünlerinin satışının yapılacağı pazaryeri projemizde mevcuttur.

"OSMANCIK'A MODERN PAZAR YERİ KAZANDIRACAĞIZ”

yanı sıra en önemli projelerimizden birisi iki katlı yarı açık modern hal kapsamında, toplu taşıma projemizin de dahil edildiği Pazar yeri… Öncelikli projelerimizden birisi de budur.

Dış mahallelerimizde tapusu olmayan evlerimizin sayısı oldukça fazla. Çöp vergisi, su aboneliği elektrik aboneliği olan evlerimizin tapusu yok diye doğalgaz aboneliği maalesef yapılamıyor. Tapusu evlerimiz en kısa sürede tapuya kavuşacak, doğalgaz kutusu abone olsun ya da olmasın konulmayacak hane kalmayacak.

“TERAS KATA RUHSAT”

Müstakil ev Koyunbaba Mahallemizde olduğu gibi birçok mahallemizde mevcut. Bu evlerimizin varsa teraslarına çatı katı ruhsatı vereceğiz.

“OSMANCIK'A SICAK ASFALT ŞANTİYESİ KURULACAK”

Sıcak asfalt şantiyemizi ivedilikle kuracağız. Alt yapısı hazır olan yollarımızı sıcak asfaltla buluşturacağız.

Çalışan annelerimiz için kreş projemiz var. İlçemizin genelinin faydalanacağı 3 adet kreş projemizle çalışan annelerimiz çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet edebilecekler. Bu kreşlerimizde öğretmen ve hemşire personel istihdam edeceğiz.

Yine “Hoş Geldin Bebek” projemizle yeni doğan bebeklerimize çeyrek altın yada ihtiyaç durumunda bebek arabası hediye edeceğiz.

“BAYANLAR İÇİN KÜLTÜR MERKEZİ”

Bayanlar için Kültür Merkezi projemiz de var. Ev hanımlarımız, bayanlarımız el sanatlarını yapacak ve bu kültür merkezimizde pazara sunacak.

Cenaze hizmetleri belediyemiz tarafından karşılanacak. 5 adet taziye çadırı hazır bulunduracağız. Bu hizmetlerimiz sözde kalmayacak özde olacak ve nasip olursa bu projelerin ve daha fazlası belediyemizin öz kaynakları ile karşılanacak.

“PANAYIR GELENEĞİ YENİDEN BAŞLAYACAK”

Geçmiş yıllarda geleneksel hale gelen ve yapılan panayırımızı, at yarışlarını, güreş müsabakalarını tekrar hayata döndüreceğiz. Belediye olarak kültürel etkinliklere devam edeceğiz, Yapanları da destekleyeceğiz.

Her ay ya da 2 ayda bir halk günü toplantılarımız olacak. Vatandaşımız aracı koymadan gelip kendini bize ifade edecek, bizde gerekli hizmeti sunacağız.

Biz iş adamıyız. Ticari zekamızı yöneticilikte de göstereceğiz. Para kazanmak, para kazandıracak kaynaklar bulmak bizim işimiz. Bizim görevimiz hizmet etmek. Bizim belediyemizde halkına hizmet edecek.

“DEVLET BELEDİYE AYIRT ETMEZ”

Diyorlar ki “Belediye başka partide olursa devlet yardımından faydalanamaz” yok öyle bir şey. Belediyelere nüfusa göre para veriliyor. Hangi partiden belediye başkanı olursa olsun hazineden para akışı kesilmeyecek. İlçemiz nüfusuna göre kişi başına düzen hazine yardımı devam edecek. Devlet belediye ayırt etmez.

Tehditlere boyun eğmeyin çünkü biz eğmiyoruz, eğmeyeceğiz.

Korkaklık yok, bildiğimiz doğru yoldan dönmek yok, uyuşukluk yok, teslimiyet hiç olmayacak. Siz varsanız biz varız. Dünya 5'ten büyük Osmancık bizimle birlikte hepsinden büyük olacak.” ​​​​​​​