DEVA Partisi'nin kongreleri başladı. İlk kongreyi Osmancık'ta gerçekleştiren DEVA Partisi, sırası ile il ve ilçe kongrelerini yapmaya hazırlanıyor. Osmancık'ta yapılan DEVA Partisi Osmancık İlçe Başkanlığı Kongresine, DEVA Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu ve yönetimi katıldı.

Tek adayın olduğu kongrede Özdemir Göbel, DEVA Partisi Osmancık İlçe Başkanlığı'na getirilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Ali İbiş, Uğur Çelik, Evren Karataş, Veysel Aydın, Abdullah Helvacı, Rahmi Aytekin, Ercan Yılmaz, Veysel Uysal, Mesut Akmeşe, Gökhan Baş, Yunus Emre Kodaz seçildi.

Kongrede bir konuşma yapan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, sorumluluk duygusu ile hareket edip memleket için güzel işler yapmak için yola çıktıklarını belirterek, görevlendirme yazılarını alır almaz çalışmalara başladıklarını ve il-ilçe kongrelerini yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

İlk kongrelerini Osmancık'ta yaptıklarının altını çizen Vargeloğlu, "Merkez İlçe 06.09.2020, Uğurludağ 08.09.2020, Oğuzlar 12.09.2020, Bayat 18.09.2020, Dodurga 13.09.2020, Ortaköy 15.09.2020 şeklinde olacaktır. Eylül 2020 sonu veya Ekim 2020 başı gibi de Genel Başkanımızın Teşrifleri ile Çorum İli Olağan 1. Kongremizi yapmayı hedeflemekteyiz" dedi. Vargeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zor günlerden geçtiğimiz bir dönemde sorumluluk duygusuyla hareket edip güzel şehrimize ve memleketimize DEVA parolasıyla 26.06.2020 tarihinde görevlendirme yazımızı alıp arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık.

DEVA Partisi olarak; Genel prensiplerimiz, kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan; yargının tarafsız ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığı; katılımcı ve çoğulcu demokrasinin hakim olduğu; temel insan haklarının ve başta ifade ile basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı; şiddet, korku, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılığın yaşanmadığı; hukuka bağlı, vatandaş odaklı, katılımcı, tarafsız, saydam, hesap verebilir, denetlenebilir, etkili ve verimli bir yönetimin hayata geçirildiği; herkesin insan onuruna yaraşır yaşam ve refah standartlarına ulaştığı; çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı, saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmek için yola çıktık.

Çıktığımız bu yolda kavga için değil, sevgi tohumları ekmek için yürüyeceğiz. Birbirimizi ötekileştirmek için değil, milletçe ve kardeşçe kucaklaşmak için konuşacağız. Siyasi menfaatler uğruna ayrıştıranlardan olmayıp farklılıklarımızı zenginlik addedip birleştirmeye çalışacağız. Politikalarımızı üretme, uygulama ve karar almada şeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük, çoğulculuk, katılımcılık, kurumsallaşma, her alanda liyakat, istişare ve ortak aklı esas alacağız. Hep beraber sorunlarımıza DEVA bulmuş olmanın mutluluğunu yaşayacağız.

Görevi aldığımız 26.06.2020 tarihinden itibaren hızlı bir şekilde çalışarak, şu ana kadar; öncelikli olarak Çorum İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığını, Yeniyol Mahallesi 1. Maliye Sokak Hitit İş Merkezi 2. Katta açtık. Şu an faal durumda hemşehrilerimizi ağırlamaktayız.

İl Yönetimimizi, Merkez İlçe Yönetimimiz, Osmancık İlçesi Yönetimimizi, Ortaköy İlçe Yönetimimizi, Bayat İlçe Yönetimimizi, Dodurga İlçe Yönetimimizi, Uğurludağ İlçe Yönetimimizi, Oğuzlar İlçe Yönetimimizi kurarak yasal kurulum işlemlerini gerçekleştirdik. Çıktığımız bul yolda, Allah’ın yardımı ve halkımızın desteği ile bu ulvi kutsal vazifeyi yapacağımıza inanıyor herkesi tekrardan selamlıyoruz."