AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu'yu makamında ziyaret ederek, Osmancık başta olmak üzere Çorum'la ilgili yatırımları görüştü.

Milletvekili Ceylan, DSİ Genel Müdürü Acu'dan Çorum'un sulu tarımla tanıştırılan arazilerinin artırılmasını talep etti.

Bayat, İskilip ve Uğurludağ üçgeninde 100 bin dönüm araziyi sulayacak Kızılırmak kanalı sulama projesi ile Osmancık’ta sürdürülen DSİ yatırımları hakkında Genel Müdür Acu ile istişare yapan ve mevcut durumu gözden geçiren Milletvekili Ceylan, Düvenci Ovasını sulu tarıma kavuşturacak olan ve 45 bin dekar arazinin sulanabileceği Kultak Barajı'nın son durumu hakkında görüştü.

Ceylan ve Acu ayrıca Çorum İl Özel İdaresi tarafından DSİ'ye devredilen baraj ve göletlerle ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

Milletvekili Ceylan, Çorum'a yapılan yatırımlar nedeniyle başta Orman ve İş İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve DSİ Genel Müdürü Murat Acu olmak üzere tüm DSİ ailesine teşekkür ederek, karşılıklı işbirliği ve diyalog halinde hizmet götürmek istediklerinin altını çizdi.

Genel Müdür Acu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Milletvekili Ceylan'a teşekkür etti.