Saadet Partisi Osmancık İlçe Başkanı Halil İbrahim İnoğlu, " Çanakkale ümmetin müdafaasıdır. Çanakkale, İslam kardeşliği ve İslam Birliği´nin zaferidir" dedi.

Çanakkale Zaferi´nin 103. Yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yapan İnoğlu, dünyanın yeniden Çanakkale zaferinin ruhuna ihtiyacının olduğunu savundu.

SP İlçe Başkanı İnoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ecdadımız bundan tam 103 yıl önce İslam topraklarını emperyalistlere çiğnetmemek için Hakk´a yürüdü. Ümmetin kutlu anaları on dördünde, on beşinde olan kuzucuklarını cepheye gönderdiler. Dünyanın en güçlü donanmaları Boğaz´dan geçmesin diye iki yüz elli bin delikanlı kendi canından geçti.

Ecdadımız Müslümanların birliği ve dirliği için, İslam´ın baş şehri İstanbul düşmesin diyerek, Mekke için, Medine için, Kudüs için, Şam için, Bağdat için, Diyarbakır için Hakk´a yürüdüler. Çanakkale´de Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Arnavut tek vücut göğsümüzü siper ettik. Çünkü Çanakkale ümmetin müdafaasıdır. Çanakkale, İslam kardeşliği ve İslam Birliği´nin zaferidir.

Birinci Dünya Savaşı neticesinde İstanbul işgal edilmiştir. Mekke, Medine, Kudüs emperyalizmin tasallutu altına girmiştir. Filistin topraklarında İsrail´i kurma çalışmaları başlamıştır. Koca bir İslam Birliği 60 kadar parçaya bölünmüştür.

Bugün de bu topraklarda bulunan NATO üsleri, Füze kalkanı ve Patriot rampaları şehit dedelerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Irkçı ve bölgeci yaklaşımlarla Çanakkale Ruhunu anlamak mümkün değildir.

Biz ecdadımızla iftihar ettiğimiz kadar, ceddimizin de bizimle iftiharı için çalışmamız gerekiyor. ‘Çanakkale geçilmez´i dağa taşa yazmak yetmiyor. Boğaza yazdığımız Çanakkale geçilmez ile, attığımız Çanakkale geçilmez manşetiyle, okuduğumuz Çanakkale geçilmez şiiriyle Çanakkale geçilmez olmuyor. Bir zafer günü de olsa, acı da olsa; Çanakkale´nin sinsice geçildiğini görmek ve bilmek gerekiyor.

Bugün 18 Mart 2018...

Yedi düvel, bankalarla geçti Çanakkale´yi.

Yedi düvel, AB normlarıyla, AB Bakanlığı´yla geçti Çanakkale´yi.

Yedi düvel, Milli Eğitim müfredatlarıyla, boşanma rakamlarıyla, uyuşturucu kullanma yaşlarıyla geçti Çanakkale´yi.

Yedi düvel, milli piyango ile, iddaa ile, spor toto ile geçti Çanakkale´yi!

Yedi düvel, tek tek özelleştirmelerle bütün tesislerimize, limanlarımıza, fabrikalarımıza, yer altı ve yer üstü zenginliklerimize el koymak suretiyle geçti Çanakkale´yi.

Yedi düvel, futbol aşkıyla, fanatizmle, Survivorlarla, ahlaksız televizyon dizileriyle, inancımızla, tarihimizle, millet olma benliğimizle savaşan programlarla geçti Çanakkale´yi.

Yedi düvel, bize tarihimizi unutturarak, gündemimizden İslam Birliği´ni silerek geçti Çanakkale´yi.

Tankıyla, tüfeğiyle, amiral gemileriyle, zırhlılarıyla, çağın yenilmez denilen donanmasıyla Çanakkale Boğazı´na gömülen yedi düvel, kuzu postuna bürünüp dostumuz kılığında aştı Çanakkale´yi.

Tek dişi kalmış garbın afakının sanal büyüsüne kapıldıkça, onlarla dost oldukça, onları taklit ettikçe, onlarla işbirliği yaptıkça geçildi Çanakkale.

Sinsice yürütülen yedi düvel stratejileriyle; kutuplaştırılarak, birbirimizden koparılarak Çanakkale geçildi.

Şimdi dünyanın yeniden Çanakkale zaferinin ruhuna ihtiyacı vardır. Şimdi dünyanın Milli Görüş ruhuna ihtiyacı vardır. Bir buçuk milyar İslam âleminin ve yedi milyar dünya nüfusunun bu ruha ihtiyacı vardır.

Bütün bunlara rağmen Yahya çavuşların, Seyit onbaşıların ve Nene hatunların aşkı, inancı, azmi ve ruhu devam etmektedir. Çanakkale´de ki ruh ne muhafazakârdır ne de milliyetçidir. Çanakkale´de ki ruh Milli Görüş ruhudur.

Saadet Partisi olarak; yaşanabilir Türkiye´yi, yeniden büyük Türkiye´yi ve yeni bir dünyayı kuracağız. İşte o gün yeniden “Çanakkale Geçilmez” olacak."