İYİ Parti Osmancık Belediye Başkan Adayı Dr. Ecz. Mahmut Özhan Arslan, Osmancık'ı geliştirecek, büyütecek projeleri tek tek hayata geçireceklerini belirterek, "bizler sessiz çoğunluk belediyede adalet isteyenlerin, bu gidişe bir dur diyenlerin adayıyız, bizler farklıyız" dedi.

Osmancık'ta İYİ Parti Genel Başkan Adayı Koray Aydın'ın da katılımı ile düzenlenen halk toplantısında bur konuşma yapan Belediye Başkan Adayı Arslan, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümünden bahsederek, rahmet ve minnetle andı.

Arslan; “İki parti CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı olarak karşınızdayım ama asıl sessiz çoğunluk belediyede adalet isteyenlerin, bu gidişe bir dur diyenlerin adayıyız, bizler farklıyız. Tekrar hatırlatıyorum. 1 Nisan’da seçildiğimde parti rozetlerini kenara bırakıp Türk bayrağı rozeti ile herkesin kapısını tekrar tek tek çalacağım. Asla ve asla ne hareketlerimizle ne de bakışlarımızla kimseye farklı davranmayacağız partili ayrımı yapmayacağız. Dostluğun ve kardeşliğin kazanacağı kapıyı açarak farkımızı ortaya koyacağız" dedi.

Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başta Avni Kılıç başkanımız olmak üzere diğer başkanlarımızdan Allah razı olsun. Öncelikle diğer partili ilçe başkanlarımız ile danışmadan hiçbir plan yapmayacağız. Geçmişe bakacağız hiç kimseyi suçlamadan daha iyisini yapmaya çalışacağız. Yüreklerimizdeki şevk ve heyecan sadece Osmancık'a değil bütün Türkiye’ye örnek olacaktır. Partilerimizin bize verdikleri destek ile yol alırken sizlerle yol kat edeceğiz. Yandaşlarımız yok. Bu düşüncülerle 1 Nisan’da bütün siyasi temsilcilerimiz başımın tacıdır. Tek adam yok. Tek kişinin ağzında olmayacak kararlar. Geçmişte olanlar bugün olmayacak. Okuduk doktoramızı tamamladık. Çalıştık 19 yıldır esnaflığımızı yapıyoruz. İyi biliyorum evlerimize ekmek götürmenin zorluğunu. Bu iki özelliğimden dolayı biliyorum nasıl davranılmalı. Biz üslubumuzu bozmadan gerekli merciler ile istişareli çalışmalarda bulunacağız.

Ticaretin önünü açmak, yatırımları hızlandırmak bizim işimiz. Sizler sadece ve sadece gönlünüzü ve seçim günü iradenizi ortaya koyunuz. Nüfusumuz artmıyor. Ekonomik seviyemiz ne yazık ki iyi değil. Esnafımız ticaret yapamıyor özellikle kışın. Gençlerimizi dışarıya göç veriyoruz. İpek Yolu Osmancık'ın kaderini belirlemiştir. Ve icraatlarımızın başlangıç noktasıdır. Osmancık pirincine coğrafi işaret alacağız. Hedefimiz bu. Bizler çok fazla erkek dünyası yaratmışız kadınlardan özür diliyoruz. Yapacağımız dükkanlarda, stantlarda ev hanımları için köy ürünler el emeği ürünleri için yer ayıracağız. Pazar yerlerini düzenleyerek köy dolmuşlarıyla aynı alana denk getirip köylü vatandaşlarımızın hem kendilerine hem de Osmancık esnafına ekonomik katkısını sağlamasına yardımcı olacağız. Kızılırmak ile çok güzel projelerimiz var. DSİ ile işbirliği içerisinde yaşanır bir Osmancık olacak. Kapı kapı dolaşıp vekiller ve bürokratlar ile işbirliği ile Osmancık'a yatırımlarda desteklerini ve yardımlarını talep edeceğim. Biz tüm partililerle nasıl huzurlu ve uyumlu yaşanıyormuş bunun dersini herkese ispatlayacağız. Osmancık süratle değişmeli. Size söz veriyorum ben üzerime düşeni yapacağım. Ve şeffaf olacağım. Kimsenin kafasında bir tek kuruşun endişesi olmayacak. Gelir ve giderler çarşaf gibi asılacak.

Sosyal belediyecilik alanında İYİ Kart adı altında kartlar dağıtacağız. Yardımlarda çığır açacağız. Aş evlerimiz on iki ay sürecek. Evde bakım hizmeti verilecek, camilerimizde sıcak suyumuz akacak. Bütün bunları yaparken mahallelilerimizin, muhtarlarımızın istekleri, kültür gezileri hepsi bizim tarafımızdan karşılanırken sivil toplum kuruluşlarından kent konseyi bizlere yön verecek. Artık birbirimizi daha çok sevelim. Sevgi en hızlı yayılan en değerli hizmettir. Ben bu makama bir değer katmak için buradayım. Allah iyilerin iyi insanların yar ve yardımcısı olsun.”