28-29 Eylül 2017 tarihlerinde Çorum’da düzenlenecek Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu’nun açılışını Başbakan Binali Yıldırım yapacak.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kadeş Sempozyumu açılışına Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı duyurdu. Uslu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “28 Eylül Kadeş Barış Sempozyumuna katılmak ve bir dizi açılışlar yapmak üzere kadim şehir Çorum’da Sayın Başbakanımızı ağırlayacağız” ifadelerine yer verdi. Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde 28-29 Eylül 2017 tarihlerinde Çorum’da düzenlenecek. Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu’na Hitit Üniversitesi güçlü biçimde damgasını vuracak.
binali yıldırım çorum başbakan (4)
SEMPOZYUMA DESTEK VERENLER

Sempozyumun paydaşları olarak, Cumhurbaşkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi ifade edilirken, sponsor olarak ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Boğazkale Kaymakamlığı, Merkez Bankası, Akbank, Halkbank, Ahlatcı Holding ve Spor Toto Teşkilatı’nın adı geçiyor.
binali yıldırım çorum başbakan (3)
ONUR KURULUNDA KİMLER VAR?

Sempozyumun Onur Kurulu’nda ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan yer alıyor. Düzenleme Kurulu ise, Cumhurbaşkanlığı Proje Birimi Danışmanı Halil Cem Öztürk, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof.Dr. Muammer Cengil, Arkeoloji Bölümü’nden Yrd.Doç.Dr. Özlem Sir Gavaz, Antropoloji Bölümü’nden Yrd.Doç.Dr. Mustafa Tolga Çırak ve Arkeoloji Bölümü’nden Yrd.Doç.Dr. Emine Sökmen’den oluşuyor.

ESKİ BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİ ASIRLIK KARGI PANAYIRINA KATILDI (TURAN OZAN ACAR/ÇORUM-İHA)

binali yıldırım çorum başbakan (2)