CHP Osmancık İlçe Başkanı Sadık Eker, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yılında da bir kez daha özlem ve minnetle andıklarını bildirdi.

Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Cumhuriyetin kurucusu, ebedi başkomutan, eşsiz devrimci Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde büyük bir özlem, şükran ve minnetle andığını ifade eden Sadık Eker, büyük Atatürk'ün düşüncelerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada yaşanan acı sorunlara cevap olduğunu vurguladı.

Eker, “57 yıllık yaşamına 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan şerefli bir ülke sığdırmış, matematikten, dilbilgisine, sanattan spora ülkemize rehber olmuş, kadınların toplumdaki yerini ve değerini yükseltmiş, egemenliği saraydan alarak millete veren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu içinden geçtiğimiz zorlu günlerde aramızdan ayrılışının 80. yıldönümü dolayısıyla acımız ve hüznümüz bir kat daha artmıştır.

Bu günlerden çok daha ağır koşullarda Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma azim ve kararlılığını gösteren, başaran, tarihinin çok ötesinde bir demokrasi anlayışını hayata geçiren bir önder olarak bizlere hala örnek olmaya ve cesaret vermeye devam etmektedir” dedi.

CHP Osmancık İlçe Başkanı Sadık Eker açıklamasında şöyle dedi:

“Onun en büyük eseri sonsuza kadar var olacak Türkiye Cumhuriyeti'dir. Cumhuriyet kula kulluk zincirlerini kırmış, bu topraklarda yaşayan herkesi eşit hak ve sorumluluk sahibi yurttaş olarak bu ülkenin asli sahibi haline getirmiştir.

Bu ülkede egemenlik bir şahıs, zümre veya grubun değil milletindir. Milletimiz kula kulluk zincirlerini asla boynuna takmayacak, özgürlüğünü ve temel haklarını tek bir kişinin insafına bırakmayacak, bu ülkeyi yönetmeye devam edecektir. Atatürk'ün devrimleri ve eserleri sayesinde bu ülkenin bütün çocukları bu ülkenin bütün makamlarına gelme hakkını kazanmış, halkımız kendi kendini yöneterek kendi kaderini kendi belirleme gücüne sahip olmuştur.

Bugün bağımsızlığımızı yok etmek, milletimizin sahip olduğu egemenliği türlü yollarla gasp ederek, egemenliği eline almak, özgürlüğü yok ederek kula kulluk esasına dayanan bir rejim peşinde olanlar hedeflerine asla ulaşamayacak, halkımızın çelik iradesi karşısında hezimete uğrayacaklardır.

Cumhuriyetin temeli olan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesi bugün de karşı karşıya olunan adaletsizliklerin, haksızlıkların, ekonomik ve sosyal sorunların çaresidir.

Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir.

Bu anlayış ile yoksulluğu yok etmek, gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmak ve bütün çocukların kendi güç ve imkanlarıyla refah içerisinde yaşamasını sağlamak devletin en asli görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'ü bir kez daha rahmetle anıyor, onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”