Saadet Partisi, Osmancık'ta belediye başkan adayını belirledi. İlçenin tanınmış ve sevilen simalarından Alaaddin Uğur (Çöl), Saadet Partisi’nden Osmancık Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Uğur'un adaylığı partide ve ilçe halkı arasında coşkuyla karşılanırken, adaylık açılmasına da halkın ilgisi yüksek düzeyde oldu.

SP Belediye Başkan Adayı Alaaddin Uğur, Demokrasi Meydanı’nda kalabalık bir katılım ile Osmancık Belediye Bakanlığı için adaylığını kamuoyuna ilan etti.

Saadet Partisi Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, İlçe Başkanı Halil İbrahim İnoğlu, Çorum Gençlik Kolları üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı aday tanıtım toplantısı, coşku içinde tamamlandı.

SP İl Başkanı Faruk Cıdık, partiye katılarak belediye başkan adayı olan Alaaddin Uğur'a rozetini takarak başarılar diledi.

İl Başkanı Faruk Cıdık’ın açılış ve selamlama konuşmasının ardından İlçe Başkanı Halil İbrahim İnoğlu da bir konuşma yaptı.

Belediye Başkan Adayı Alaaddin Uğur ise konuşmasında Osmancık'a olan sevdasından ve hizmet etme aşkından bahsederek, belediye başkanı olacak bir kişinin halkın içinden gelmesi, korkulan değil sevilen bir kişi olması, hizmet ve gönül kapısının her zaman halka açık olması gerektiğinin altını çizdi.

Alaaddin Uğur, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

OSMANCIK İÇİN, HALK İÇİN ADAY OLDUM

“Çok saygı değer Osmancık halkı, sizlerin isteğiyle ve Saadet Partisi'nin çağrısı ile tekrar adaylığımı açıklıyorum. Geçmiş dönemlerden ben kimseye kırgın değilim. Ben Osmancık sevdalısıyım. Bakıyorum bugün burada her siyasi görüşten hemşerilerim var. Bugün burada her hangi bir siyasi parti yok, Osmancık sevdası var. Ben diğer partilerden de seçildiğim zamanlarda hizmet için çalıştım, hizmetleri de hemşerilerimiz için getirdim. Geçmiş dönem seçimlerinden sonra ben aday olmayacağımı açıkladım. Fakat Osmancık halkı dedi ki; "Biz sana 6000 oy verdiysek bunun vebali var, tekrar çıkacaksın" dediler, çıktım. Demek ki, bu dönem nasip Saadet’tenmiş, Saadet Partisi ile Osmancık Saadete erecek.

Ben insanımızı siyasi görüşlerine göre ayırt etmiyorum, gecenin 12'sinde kapımı çalıp gelebilirsiniz. Hiç bir partiye de kırgınlığım yok, ben sizler için aday oldum. Fakat oralarda koltuk davası olduğu için değiştirildim. İstenmediğim hiç bir yerde de olmam. Saadet Partisi il başkanımız iki dönemdir gelmem için çağrıda bulundu. Sizler bana değer veriyorsunuz. Başkan yapmasanız da, öldüğümde cenazem herkesinkinden daha kalabalık olacak.

Kalp krizi atlattığımda dedim ki; "Yarabbi bana bir 5 sene daha ömür ver de, bu memlekete 5 sene daha hizmet edeyim."

Ben bu memlekete böyle aşığım. Ben başka partiden aday olup seçildiğimde Vekilimiz Oğuzhan Bey "ben sizinle çalışmam" diyemez. Çalışma da göreyim, o zaman Osmancık’a girebiliyor musun? Osmancık seni seçip vekil olarak gönderecek, sen "Alaaddin'i başkan seçerseniz, ben çalışmam" diyemezsin. Çalışmazsan bir dahaki seçimde bu millet seni uzaya çıkartır, seni aday da yapmaz, oy da vermez. Bu milletin oylarıyla geliyoruz, ben de bu milletin hizmetkarıyım, sen de. Üç dönemdir aday değiştirerek seçimlere giriyorlar. Şimdi de yeni bir aday, Recep Beyi getiriyorlar. Hayırdır, Recep Tayyip Erdoğan'ı mı getiriyorsunuz? Korkarsanız Recep Tayyip Erdoğan'ı da getirebilirsiniz, O benim Cumhurbaşkanım, ben onu seviyorum, saygı duyuyorum. Ben başpehlivan arıyorum zaten, ayağa güreşmem. Ben aday adayı olmam, aday olurum dedim. Lider el öpmez, el öpeceksin, önünü ilikleyeceksin "padişahım çok yaşa" diyeceksin. Recep beyle karşılaştık, sanki valiliyle görüşüyorum sandım. Ben esnaflık yaptım, esnafın halinden anlarım. Bize her dönem memur getiriyorlar. Aday olacak diye getirdikleri Recep beyin yanına ben zor yanaşıyorum, vatandaş nasıl yanaşsın.

Buraya kadar gelip destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Allah razı olsun, Allah'a emanet olun.”

Programın ardından Uğur, parti yönetimi ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Uğur, İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte esnaf ziyareti yaparak programını sonlandırdı.