AK Parti’de aralarında Osmancık ilçesinin de bulunduğu 3 ilçede başkan adayı belirlenirken, Osmancık adayı Hakkı Güngör olarak belirlendi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş Başkanlığında genel merkezde yapılan komisyon toplantısına Teşkilat Başkan Yardımcısı Bölge Koordinatörü Hacı Turan, Genel Merkez İl Koordinatörü Recep Yıldırım ve Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ katıldı.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı’nda geçtiğimiz günlerde yapılan temayül yoklamasında her üç ilçeden 3'er aday Genel Merkez Teşkilat Başkanlığına çağrıldı.

Mustafa Ataş başkanlığında toplanan komisyon, AK Parti Osmancık İlçe Başkanlığına Hakkı Güngör’ü Alaca İlçe Başkanlığına Halil İbrahim Şaltu’yu ve Kargı İlçe Başkanlığına ise Sacit Özdemir’i aday olarak belirledi.

AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, ilçelerin başkan adaylarına hayırlı uğurlu olsun dileklerini iletirken, üstlendikleri görevin önemli olduğunu hatırlattı.

Bugüne kadar görevlerini başarıyla yürüterek hizmet eden ilçe başkanlarına teşekkür eden Ataş, AK Parti’nin Alaca, Kargı ve Osmancık ilçelerinde kutlu yürüyüşe yapılan kan değişimi ile devam edileceği mesajını verdi.

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Genel Merkez tarafından belirlenen ilçe başkan adaylarına görevlerinde başarı dileklerini ileterek, bundan sonraki süreçte de önceki ilçe başkanlarıyla da birlik ve beraberlik içinde kol kola yol yürümeye devam edileceğini kaydetti.

Bilindiği üzere Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz 3 dönem kuralı gereği Başkanlık görevini yeni bir arkadaşına devretmesi gerekirken, Kargı İlçe Başkanı Mustafa Kemal Akpınar ve Osmancık İlçe Başkanı Cafer Karlı yapılacak kongrede aday olmayacaklarını açıklamışlardı.

AK Parti İl Başkanlığı’nda yapılan temayül sonucu, kamuoyu araştırması ve Parti’nin tüm kademelerindeki görevli ve yetkililerle yapılan istişareler sonucu Alaca’da Halil İbrahim Şaltu, Dursun Kaya ve Mehmet Kahriman, Kargı’da Sacit Özdemir, Adem Bülbül, Gülhan Demiral Osmancık’ta Hakkı Güngör, Ömer Faruk İlhan, Salih Osman Fındık genel merkeze çağrılmıştı.

AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş başkanlığında oluşturulan komisyon üç ilçeden çıkan üçer adayı tek adaya indirmiş oldu.