2019 yılı Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Osmancık Belediye Başkanlığı için ilk Aday Adayı Ak Parti’den Süleyman Şener oldu.

Osmancık’ta uzun yıllar Milli Eğitim Müdürlüğü yapan ve döneminde başarılı çalışmalara imza atan İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Şener, Osmancık Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den aday adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

Uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet vermiş emekliliği sonrasında Emlak ve İnşaat üzerine ticarete başlamış olan Şener, hala aktif olarak siyasette rol almakla birlikte İl Genel Meclis Üyeliğine de devam etmektedir.

Milli Eğitim Müdürlüğü görevi zamanında yaptığı başarılı çalışmalarla bir döneme damgasını vuran Şener, aynı başarıyı siyasette de göstererek İl Genel Meclis Üyeliği görevinde köylerin sorunları ile de yakından ilgilendi. Köy ziyaretlerinde yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ilgi ile karşılanan Şener, eğitim ve siyaset hayatındaki başarıyı ticaretine de yansıttı. Emlak sektöründe hizmet veren Şener, yapmış olduğu inşaatlarda uygun fiyatlarla birçok aileyi ev sahibi yaptı.

Şener eğitim, ticaret ve siyaset hayatındaki bu başarıları Osmancık halkı ile devam ettirmek ve Osmancık’ı kalıcı yatırımlarla buluşturmak için Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Ak Parti’den aday adaylığını ilk açıklayan isim olan Şener, yaptığı açıklamada; “Yıllar boyu eğitim camiasında, ticaret hayatında ve siyaset hayatında başarılı çalışmalar imza attım. Bu sebeple hem memur hem esnaf hem de Osmancık halkının bir belediye başkanından neler beklediğini bilen birisiyim.

Hala devam eden İl Genel Meclisi görevim sayesinde hangi bölgeye ne gibi yatırımların yapılması gerektiğini ve Osmancık’ın ihtiyaçlarının neler olduğunu yakından bilen birisiyim. Partimin ve halkımızın takdiri ile Osmancık Belediye Bakanlığına seçilmem halinde Osmancık daha yaşanabilir ve Çorum ilçelerinde örnek gösterilecek ilçe haline gelecek. Birçok sürpriz proje ile vatandaşlarımızın karşısına çıkarak ayrıntılı şekilde aktaracağım. Sorun yaşatmak için değil çözüm üretmek için çıktığım bu yolda hemşeriniz olarak Osmancık halkının desteğini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN ŞENER KİMDİR?

1958 yılında Osmancık Danişment Köyü’nde doğan Şener, ilk ve ortaokulu köy okulunda bitirdikten sonra iki yıl Kuran Kursu’nda hafızlık yaptı. Çorum İmam Hatip Lisesinde öğrenci iken Milli Türk Talebe Birliği Çorum Şubesi’nin kuruluşunda yer alırken aynı zamanda Kültür Komisyonu Başkanlığı da yaptı. 1977 yılında Konya Yüksek İslam Enstitüsüne girdi. Yine öğrenci iken Akıncılar Derneği’nde görev aldı.

1981 yılında mezun olduktan sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak Giresun Dereli Lisesi’ne atandı. 1982 yılında Dereli Lisesi Müdür Yardımcısı olarak görevine 5 yıl devam etti. 1985 yılında Dereli-İkisu Köyü Ortaokulu’na, 1986 yılında Dereli-Çalca Köyü Ortaokulu’na kurucu müdürü olarak görevlendirildi. Adı geçen okulları eğitim ve öğretime hazırlayarak eski görev yerine dönüş yaptı.

1987 yılında rotasyon ile Sivas Zara İmam hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmenliğine atandı. Burada Sivas Zara Milli Gençlik Vakfı Kuruluşunda ve yönetiminde aktif görevler aldı. 1989-1990 yılları arasında yedek subay olarak Burdur Garnizonunda vatani görevini tamamladı.

1991 yılında Osmancık İmam Hatip Lisesi Meslek Dersi Öğretmenliğine atandı. Aynı yıl içerisinde Milli Gençlik Vakfı Başkanlığına görevlendirildi. Bu görevi 1998 yılında vakıf kapatılıncaya kadar devam ettirdi. 1998 yılında 4 arkadaşı ile birlikte Osmancık KİMPAŞ Alışveriş Merkezi’ni kurdu. Osmancık Eğitim Bir-Sen kuruluşunda ve yönetiminde aktif görevler aldı.

2003 yılında Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. 2008 yılında bu görevden ayrılarak emekli oldu. 2010 yılında Osmancık’ta emlak ve inşaat sektörü üzerine ticarete atıldı. Hala müteahhit olarak inşaat yapmaya devam ediyor.

2014 yerel seçimlerinde Ak Parti’den İl Genel Meclis Üyesi seçilen Şener bu görevine halen devam etmektedir. 2016-2017 yılları arasında Ak Parti Osmancık İlçe Yönetiminde siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca Osmancık Din Eğitimi Veren Kurum ve Öğrencilerini Koruma Derneği (İmam Hatip Lisesi) Başkanlığını yürütmektedir.

Şener, orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.