AK Parti Çorum İl Teşkilatında Muzaffer Külcü’nün istifasıyla boşalan Çorum Belediye Başkanlığı için aday belirleme çalışmaları da başladı.

Bu kapsamda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya başkanlığında yeni Belediye Başkan adayının belirlenmesi amacıyla teşkilat temayül yoklaması yapıldı.

AK Partili 20 belediye meclisi üyesi arasında yapılan teşkilat temayül yoklamasında İl Genel, Belediye Meclisi, Kadın, Gençlik ve Merkez İlçe Yöneticileri oy kullandı.

Temayül yoklamasının sonucu parti üst kurulları ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Çorum Belediye Başkan Adayının kim olacağı konusunda nihai kararı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

31 üyeli Çorum Belediye Meclisi’nde AK Partinin 20, CHP’nin 10 ve MHP’nin ise 1 üyesi bulunuyor.

AK Parti Çorum Belediye Meclis Üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

Ahmet Yabacıoğlu, Zeki Gül, Ahmet Özler, Abdullah Gözübüyüklü, Bilal Keleş, Seyhan Günhan, Necmettin Durmuşbaş, İsmail Akgöz, Ekrem Demirten, Nurullah İpek, Süreyya Daşçı Coşgunsu, Lütfi Karakuş, İsmail Tekçam, Mehmet Döngel, Şükrü Gayı, Şahiste Uçar, Gadenfer Öztürk, Nahide Tekin, Nurten Gezer ve Mehmet Akif Berk.