AK Parti Osmancık İlçe Başkanlığına Hakkı Güngör seçildi.

AK Parti Osmancık İlçe Teşkilatının 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Katılım ve coşkunun bir hayli yoğun olduğu kongrede Hakkı Güngör, AK Parti Osmancık İlçe Başkanlığına seçildi.

Genel Kurula Ak Parti MKYK Üyesi Asuman Erdoğan, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve yönetim kurulu üyeleri, Çorum İl Koordinatörü Recep Yıldırım, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Bekir Horuz, Osmancık İlçe Kadın Kolları Başkanı Fazile Tökel ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çok sayıda partili katıldı.

Bu arada Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılacak olan tezkere görüşmeleri sebebiyle AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan kongreye katılmadı.

‘KIRGINLIK DARGINLIK YOK’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurulun açılış konuşması AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Cafer Karlı tarafından gerçekleştirildi.

Karlı yaptığı konuşmada 2016 yılı Nisan ayında başladığı görevi bıraktığını kimseye kırgınlık ve dargınlığı olmadığını ifade etti.

Yeni İlçe Başkanı Hakkı Göngör’ün de her zaman yanında olacağını ifade eden Karlı, partisine olan desteğinin süreceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik mesajını içeren videonun izletilmesinin ardından, Başbakan Binali Yıldırım ve kongreye katılamayan milletvekillerinin tebrik mesajları okundu.

‘DÜĞÜN HAVASINDA KONGRE’

Ardından kürsüye gelen AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, “Bugün burada bir düğün havası içerisinde yaptığımız kongremiz sonucunda göreve gelen arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

Görevi teslim edecek olan Cafer Karlı ve ekibine de yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Ceritoğlu Kurt, “Osmancık hazır, Çorum Hazır. 2019 Çorum’dan sorulur, 2023 bize emanet” ifadelerini kullandı.

Meclis görüşmeleri sebebiyle konuşmasını kısa tutan Ceritoğlu Kurt “Bugün mecliste tezkere görüşmeleri yapacağız. İnşallah gerek kalmayacak ama Amerika’da, Barzani’de, Merkel’de cevabını alacaktır” şeklindeki konuştu.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, AK Parti MKYK Üyesi Asuman Erdoğan ve Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ ve İlçe Başkan Adayı Hakkı Güngör’ün konuşmalarının seçimlere geçildi.

Tek liste ile girilen seçimde 215 oy kullanılırken, kullanılan oyların 205’i geçerli sayıldı.

İlçe seçim kurulunun nezaretinde yapılan seçimde geçerli oyların tamamını alan Hakkı Güngör Ak Parti Osmancık İlçe Başkanı oldu.

Güngör’ün başkanlığındaki ilçe yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Fatih Yel, İsmail Çaylak, Nuray Dündar Karayaka, Ayşe Kaba, Kasım Yıldız, Halit Genç, Demet Karaçırak, Emre Hazımlı, Mehmet Turhan, Nurettin Yançizaz, Sacit Açık, Oğuzhan Çalışkan, Erol Özdemir ve Mehmet Uysal. Yönetim Kurulu yedek üyeleri ise Murat Gömeç, Emine Tak, Yunus Emre Kendir, Şaban Sayar, Selman Erdoğan, Ali Osman Tonga, Muhsin Helvacı ve Şemsettin Kartal’dan oluştu.