Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 71 milyon TL’lik 7 yatırımın temelini atmak için Çorum’a geldi.

Çorum’a her gelişinde “Heybemiz dolu geldik” diyen Bakan Eroğlu, bu seferi de boş geçmedi. 71 milyon TL’lik 7 yatırımla gelen Bakan Eroğlu, ayrıca tıbbi aromatik bitkiler alanında faaliyet gösteren İl Özel İdaresi’ne de büyük destek sağlayacak bir projenin içine Çorum’u dahil etti.

Çorum’da ilk olarak Valilik Bahçesi’nde Bakan Eroğlu için karşılama töreni düzenlendi. Törene, Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Vali Yardımcıları Adem Saçan ve Alp Aslanargun, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ardından Bakan Eroğlu Valilik bahçesine fidan dikti. Daha sonrasında ise Valilik anı defterini imzalayan Bakan Eroğlu, Vali Necmeddin Kılıç’ı da ziyaret etti.

Ziyaretin sonrasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çorum’a yapılan ve yapılacak yatırımları kamuoyuna aktarmak amacıyla Valilik Toplantı Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ardından Bakan Eroğlu Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti. Külcü ile bir süre görüşen Bakan Eroğlu, Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen temel atma ve sertifika törenine geçti. Burada 71 milyon TL’lik 7 yatırımın temelini atan Bakan Eroğlu, orman köylülerine verilen ORKÖY kredisi almaya hak kazanan vatandaşlara sertifikalarını teslim etti.

Bakan Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından sona erdi.