Tatlı severler için harika bir alternatif olan Kıbrıs tatlısı, şerbetli ve muhallebili yapısıyla dikkat çekiyor. Bu özel tatlıyı evde hazırlamak hem pratik hem de oldukça keyifli. Adım adım tarifimizle Kıbrıs tatlısını kolayca yapabilirsiniz.

Kıbrıs tatlısı, şerbetli ve kremalı yapısıyla tatlı severlerin gönlünde taht kuruyor. Kolayca hazırlanabilen bu lezzeti evde denemek isteyenler için detaylı tarifimizle karşınızdayız. Her adımını özenle anlattığımız Kıbrıs tatlısı tarifi için hazır mısınız?

Eğer şerbetli ve kremalı tatlıları seviyorsanız, Kıbrıs tatlısı tam size göre. Hem görünümü hem de lezzetiyle fark yaratan bu tatlıyı evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Adım adım tarifimizle Kıbrıs tatlısını deneyin ve sevdiklerinizi şaşırtın.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

3 adet orta boy yumurta
300 ml süt
100 ml ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı Hindistan cevizi rendesi
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Kreması için:

Bu kurabiyeyi yiyen bir daha başka kurabiye yemiyor: Kıyır kıyır ağızda dağılan pratik tarif Bu kurabiyeyi yiyen bir daha başka kurabiye yemiyor: Kıyır kıyır ağızda dağılan pratik tarif

800 ml süt
1 adet orta boy yumurta
170 gram toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
110 gram un
2 paket vanilin

Şerbeti için:

170 gram toz şeker
300 ml su
2 damla limon suyu

Üzerini süslemek için:

Yarım su bardağı Hindistan cevizi rendesi  veya çilek

Tarifi

erbeti hazırlamak için suyu ve şekeri bir tencereye ekleyip orta ateşteki ocağa alın.

Sık sık karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca altını kısıp yaklaşık on dakika daha pişirin. 
Ardından ocaktan tezgaha alın ve soğumaya bırakın.
Keki hazırlamak için derin bir karıştırma kabının içinde yumurtaları toz şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. 
İçerisine ayçiçek yağını ve sütü de ilave edip çırpmaya devam edin.
Galeta ununu ve kabartma tozunu birkaç parti halinde ekleyip karışımı bir spatula yardımıyla alttan üste doğru katlayarak karıştırın.
Hindistan cevizi rendesi ve ceviz içini de ekleyip yeniden karıştırın. 
Dikdörtgen ya da kare ve orta boy bir fırın kabının iç yüzeyini yağlayın ve harcı içine dökün. Bir spatulayla üzerini düzleyin. 
Keki önden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana ve kürdan temiz çıkana kadar kontrollü şekilde pişirin. 
Kremayı hazırlamak için bir tencereye sütü, şekeri, unu ve yumurtayı ilave edip tel çırpıcıyla homojen bir kıvama ulaşıncaya kadar çırpın. 
Ardından orta ateşteki ocağa alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. 
Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve içine vanilin ile tereyağını ilave edip tereyağı tamamen eriyene kadar iyice karıştırın. 
Pişen keki fırından çıkarın ve ılıması için 10-15 dakika boyunca tezgahta dinlendirin.
Bu süreçte muhallebiyi sık sık karıştırın, aksi takdirde üzeri kabuk bağlayacaktır. 
Ilıyan kekin üzerine soğuyan şerbeti dökün. 
Krema da ılıdığında kekin üzerine yayın ve spatulayla üstünü düzleyin.
Muhallebinin üzerine de Hindistan cevizi rendesi serpiştirin ve tatlıyı buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz. 

Kıbrıs tatlısı, şerbetli ve muhallebili yapısıyla damaklarda eşsiz bir tat bırakan, pratik ve lezzetli bir tatlı. Bu tarifle hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Kıbrıs tatlısı tarifiyle mutfağınıza yeni bir lezzet katın ve tatlı krizlerine son verin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi