Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü, 20 otizmli çocuğa bisiklet hediye etti.
Çorum Otizm Gönülleri Derneği ile Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 20 bisiklet otizmli çocuklara dağıtıldı.
Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Program ve Kanser Şube Müdürü Süleyman Yıldırım, Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşların sağlığını korumak amacıyla bir takım projeler geliştirdiğini, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programının da bu projelerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Bakanlıkça belirlenen hedef kitlelere bu program kapsamında bisiklet hediye edildiğini belirten Yıldırım, "Ayrıca dernek ve sivil toplum kuruluşları da bisiklet talebinde bulunuyor. Talepler incelendikten sonra uygun görülmesi durumunda bisikletler hediye ediliyor" dedi.
Çorum Otizm Gönülleri Derneği Başkanı Emine Çelen de otizmli çocukların sürekli ilgi ve şefkate ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, "Otizmli çocuklarımızın bu şekilde hediye almaları onları çok mutlu ediyor. Ayrıca bu bisikletler sayesinde eğlenirken spor yaparak beden sağlıklarını korumuş olacaklar" diye konuştu.
Çelen, bisiklet hediye etmelerinden dolayı kurum yetkililerine teşekkür etti.