AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 77. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında 10’u Osmancık ilçesine olmak üzere Çorum’a 107 yeni doktor kadrosunun daha açıldığı müjdesini verdi.

77. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında 12 Ekim itibariyle açıklanan Münhal Kadro cetvelinde 107 doktor kadrosunun Çorum’a verildiğini belirten Uslu, “İl merkezi ve ilçelerimizin doktor ihtiyaçlarımızın karşılanması için takiplerimizle rekor düzeyde kadronun açılmasını sağladık. Açılan 107 doktor kadrosu için 20 Ekim Cuma günü akşamına kadar ilgililer tercihlerini gerçekleştireceklerdir. 25 Ekim’de yapılacak kura ile atamalar gerçekleştirilmiş olacaktır. Memleketimize hayırlı olsun” dedi.

Uslu, açılan doktor kadrolarını şöyle sıraladı:

"77. Dönem Devlet Hizmeti yükümlülüğü kurası ile; Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanemize 1 Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı, 1 Göğüs Cerrahisi, 1 Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı ile 25 Tabip, Göğüs Hastalıkları Hastanemize 2 Tabip, Çorum Merkez Toplum Sağlığı Merkezimize 1 Halk Sağlığı Uzmanı ile 2 Tabip, 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna 1 Tabip, İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezine 3 Tabip, Alaca Devlet Hastanemize 1 Genel cerrahi, 1 Göz Hastalıkları Uzmanı ile 6 Tabip, Bayat Devlet Hastanemize 6 Tabip ile Toplum Sağlığı Merkezimize de 1 Tabip, Boğazkale İlçe Devlet Hastanemize 1 Tabip, Dodurga İlçe Devlet Hastanemize 2 Tabip, İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanemize 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, 1 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, 10 Tabip ile Toplum Sağlığı Merkezimize de 2 Tabip, Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanemize 1 İç Hastalıkları Uzmanı, 4 Tabip ile Toplum Sağlığı Merkezimize de 1 Tabip, Mecitözü İlçe Devlet Hastanemize 1 Aile Hekimi ile 5 Tabip, Laçin Toplum Sağlığı Merkezimize 1 Tabip, Oğuzlar İlçe Devlet Hastanemize 2 Tabip, Ortaköy İlçe Devlet Hastanemize 1 Aile Hekimi ile 1 Tabip, Osmancık Devlet Hastanemize 10 Tabip, Sungurlu Devlet Hastanemize 1 Üroloji, 1 Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı ile 8 Tabip, Uğurludağ İlçe Devlet Hastanemize de 1 Tabip Kadrosu açılmıştır."