Türk Kızılay’ı Osmancık Temsilciliği ile Osmancık Kaymakamlığı’nın organizesinde ortaklaşa düzenleyeceği kan bağışı kampanyası Osmancık ilçesinde 10.30-18.00 saatleri arasında 11-12 Şubat 2021 tarihlerinde Hükümet Konağı bahçesinde, 13-14 Şubat 2021 tarihlerinde Beyler Çelebi Camii (Büyük Camii) yanında olacak.

Türk Kızılay’ı Osmancık İlçe Temsilcisi Osman Sivritepe koronavirüs pandemisi nedeniyle 13-14 Şubat tarihlerinde hafta sonu alınacak kan bağışlarında sokağa çıkma kısıtlamasından kan bağışçılarının muaf tutulacağının altını çizdi. Sivritepe, "Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki hizmet birimleri covid-19 salgını hususunda ülkemiz genelinde alınan üst düzey tedbirler göz önünde bulundurularak çalışmalarını yürütmektedir.

Kovid-19 salgını nedeni ile kritik günler yaşadığımız şu süreçte alınan tedbirler çerçevesinde kan bağışı kabul çalışmalarımızı mobil araçlarımızla birlikte sadece kent meydanlarında ve sabit kan alım yerlerimizde gerçekleştirebilmekteyiz. Çorum genelindeki hastanelerde günde ortalama 70 ünite kan kullanılıyor. İlimiz hastanelerinde toplamda her gün ortalama 70 ünite kan kullanılmaktadır. Merkez olarak bu ihtiyacı karşılayacak oranda gönüllü kan bağışı toplayabilmemiz demek şehrimizde kan anonslarının yapılmaması, hasta yakınlarının kan aramaması anlamına gelmektedir.

Özelde pandeminin genelde de kış koşullarının oluşturmuş olduğu şartlar nedeniyle bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kan bağışında bir düşüş yaşanıyor. Korona virüs dışındaki hastalıklar, kazalar, belirlenmiş ameliyatlar nedeniyle kan ihtiyacı sürüyor. Sürekli kan alması gereken talasemi, lösemi hastaları gibi insanlar var. Bunların da talepleri ihtiyaçları devam ediyor. Kan bağışı yapmak isteyenler kanver.org web sitesinden randevu oluşturarak kısıtlamalardan sokağa çıkma yasağı haklarından etkilenmeden hafta sonu dahil olmak üzere kan bağışında bulunabilirler. Bu ortamlar sürekli sterilize edilen hekim kontrolünde insanların içeriye girdiği, hastaların olmadığı yerlerdir. Hafta sonu kan bağışında bulunan gönüllüler barış işlemleri bitene kadar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklardır.

Her zaman bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Ayhan Akpay teşekkür ediyoruz. Kampanyaya destek veren tüm kan dostlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki varsınız iyilik yolcuları." diye konuştu.