Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Covid-19 salgını sebebiyle büyük risk altında özveriyle çalışan Çorum genelini tüm sağlık personellerini de yalnız bırakmıyor.

Belediye başkanlığı sponsorluğunda, Mahmut Peşmen Ortaokulu Matematik öğretmeni Muhammed Gülmez’in evinde 3 boyutlu yazıcı ile ürettiği siperlik maskeler Çorum merkez ve ilçelerdeki sağlık kurumlarına ulaştırılmaya başlandı. Toplamda 700 adet siperlik maskenin sağlık personellerine teslim edildiğini söyleyen Başkan Şahiner, “Muhammed hocam çok özverili çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ederim. Birçok hastaneye ve sağlık kuruluşuna göndermiş olduğumuz maskeler beğeni kazandı. Başarılı ve faydalı bir proje oldu. Süreç boyunca da üretimimiz devam edecektir.”

Siperlik Maske gönderilen kurumlar Çorum Hitit Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi, Çorum Göğüs Hastanesi, Sungurlu Devlet Hastanesi, Alaca Devlet Hastanesi, Kargı Devlet Hastanesi, Ortaköy Devlet Hastanesi, Çorum 112 Acil, Sungurlu 3 numaralı ASM, Sungurlu 2 numaralı ASM Sungurlu Sungurbey ASM, Sungurlu Köylerindeki Aile Sağlığı Merkezleri, İskilip, Alaca ve Osmancık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Merkezleri ve Aile Sağlık Merkezlerinden oluşuyor.