Osmancık Devlet Hastanesi, ‘Anne Dostu Hastane’ unvanına laik görüldü.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığınca yürütülmekte olan “Anne Dostu Hastane Programı” kapsamında 23-24 Ekim 2018 tarihlerinde Bakanlık Anne Dostu Hastane Eğitimci ve Değerlendirmeci personeli tarafından Osmancık Devlet Hastanesi’nde yerinde değerlendirme ziyareti yapıldı.

Değerlendirme neticesinde Osmancık Devlet Hastanesi; “Anne Dostu Hastane” kriterlerini taşıdığı tespit edildi ve 24.10.2018 tarihi itibariyle “Anne Dostu Hastane” unvanı alması uygun görüldü.

Osmancık Devlet Hastanesi Türkiye genelinde bu unvanı alan 43. hastane oldu.

ANNE DOSTU HASTANE UNVANI KUTLANDI

Anne dostu hastane unvanı Osmancık Devlet Hastanesi’nde büyük sevinç ve mutluluk içerisinde kutlandı. Emeği geçen personellere teşekkür belgeleri verildi.

ANNE DOSTU HASTANE NEDİR?

Anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik “Doğum Üniteleri”nin oluşturulması esas alınmıştır. Normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak hedeflenmektedir. Gebelerin hareket özgürlüğü içerisinde, yanında uygun bir refakatçi ile kendilerini rahat, ev ortamında hissedebilmeleri sağlanmaktadır.