Çorum İl Genel Meclisi Kasım ayı 12’inci toplantısında gündem dışı söz alarak Çorum koronavirüs mücadelesi hakkında bilgiler veren CHP Çorum İl Genel Meclis Üyesi İlhami Türksal, tedbirlere rağmen Çorum’da koronavirüs vakalarının ve vefatlarının inanılmaz boyutlara ulaştığını ifade etti.

Çorum'da Kasım ayının henüz 13'üncü gününde olmamıza rağmen 13 günde 75 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen İlhami Türksal, son 38 günde ise 169 kişinin Çorum'da koronavirüs nedeniyle vefat ettiğini dile getirdi.

CHP Çorum İl Genel Melisi Üyesi İlhami Türksal, "Çorum ne yazık ki koronavirüs konusunda büyükşehirlerle yarışıyor. Bu tabloyu tersine döndürebilmemiz için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı rakamlar üzerinden Türkiye'de günlük koronavirüs nedeniyle vefat eden hastaların %5 ile %15'i Çorum'dan oluyor. Yöneticiler ve vatandaşlar ancak el ele verirsek bu kötü tabloyu tersine çevirebiliriz” dedi.

HERKES DAHA DİKKATLİ OLMALI! KORONA HASTALARI ARTIK ÇORUM’DAN İLÇELERE GÖNDERİLİYOR

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin dün ki koronavirüs denetimleri sırasında yaptığı açıklamaya da dikkat çeken Çorum İl Genel Meclis Üyesi İlhami Türksal, “Valimiz, son günlerde vaka sayılarında ciddi bir artış var. Hastalar, Osmancık, Sungurlu, İskilip ve Alaca’daki hastanelere sevk ediliyor” dedi. Çorum’da her gün vatandaşlarımız bu salgın yüzünden vefat ediyor. Dün 11 canımızı daha bu virüse kurban verdik. Kararlı ve ciddi tedbirlerle pandemiyle mücadele edelim. Hep birlikte kurallara ve tedbirlere uyarak bu tabloyu tersine çevirelim” diye konuştu.

SADECE RİSK GRUBU 65 VE ÜSTÜ DEĞİL

Son Bakanlık genelgesiyle beraber 65 yaş ve üstü vatandaşların kısıtlı sokağa çıkmasıyla ilgili de bilgiler veren İlhami Türksal, "bu yaş grubunda olan vatandaşlarımız en bilinçli ve sorumlu vatandaşlarımız. Pandeminin başından beri neredeyse bu yaş grubu vatandaşlarımıza çok fazla kısıtlama getirildi. Bu yaş grubu vatandaşlarımız zaten bilinçli ve sorumlu davranarak kendilerini koruyorlar. Asıl risk grubu 18 - 35 arasında olan yaş gruplarıdır. Bu yaş grubunda ki insanlar iş, sosyal hayat, eğitim için sürekli yer değiştiriyor, insanlara temas ediyor ve virüsün yayılım hızı artıyor. 18-35 yaş aralığında ki insanlar için tedbirler getirilmesini daha doğru buluyorum” dedi.

HERKES DİKKATLİ OLSUN

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Çorum'da koronavirüs çemberinin artık daha da daraldığını ve herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Çorum İl Genel Meclisi Kasım ayı 12’inci toplantısında konuşan Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Çorum'da da ciddi boyutlarda kendini hissettirdiğini belirterek, vatandaşlardan daha dikkatli davranmasını ve kurallara uyulması istedi.

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, "Koronavirüs salgını dünyada olduğu gibi ilimizde de her geçen gün daha da büyüyor. Çorum'da her geçen gün vaka ve vefat sayıları yükseliyor. Bu salgını yenebilmek için tüm vatadandaşlarımızı duyarlı olmaya ve kurallara uymaya davet ediyorum" dedi.