Osmancık Devlet Hastanesinde Hasta Okulu eğitimleri başladı.

Kronik hastalığı bulunan kişilerin yaşamlarını daha iyi bir şekilde sürdürmelerine yardımcı olmayı hedefleyen hasta okulu için gerekli çalışmalar Osmancık İlçe Devlet Hastanesi tarafından tamamlanarak eğitimlere başlandı.

Hasta okulu eğitiminin ana amacı; söz konusu hastaları hastalığı ile birlikte daha rahat yaşamalarını sağlamak üzere bilgilendirmek, ortaya çıkan sorunların çözümünde olabildiğince kendi imkanlarını kullanabilmelerini öğretmek ve daha iyi rehabilite edebilmek için eğitmek, aynı hastalığa tutulmuş kişiler arasında sosyal, kültürel ve moral dayanışma sağlamak, konularında uzmanlaşmış sağlık personeli ile hastalar arasında daha iyi bir iletişim kurmak olarak açıklandı.

Eğitimler, 12 Ekim 2018 Cuma günü Osmancık İlçe Devlet Hastanesi hekimleri ve sağlık personelleri tarafından verilmeye başlandı. İlk eğitimi ise Diyabet Eğitim Hemşiresi Bilge Arslan verdi.

Ayrıca eğitim programları, eğitmen listeleri hastanenin resmi web sitesinde, sosyal medya hesaplarında, yerel basında ve hasta ve hasta yakınlarına sms olarak gönderilecek.

Hastane konferans salonunda verilmeye başlanan eğitimler yıl boyunca her ay düzenli bir şekilde devam edecek.