Çorum Özel Hastanesi, güçlü uzman hekim kadrosuna bir yenisini ekledi. Çorum Özel Hastanesi, Göz Hastalıkları kadrosuna Prof. Dr. Mustafa Durmuş’u ekleyerek hekim kadrosunu daha da güçlendirdi.

Göz Hastalıkları bölümünün hastane ve Çorum için önemli branş olduğunu belirten Çorum Özel Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Bilgili, Çorum halkına kaliteli hizmet sunmayı ilke edindiklerini ve bu doğrultuda yoğunluğu çok fazla olan Göz Hastalıkları bölümü için Prof. Dr. Mustafa Durmuş’u kadrolarına kazandırdıklarını ifade etti.

Başhekim Bilgili, "Göz Hastalıkları Bölümünde 2 hekimle halkımıza hizmet veriyoruz. Kadromuzda Opr. Dr. Serkan Güreser ve Prof. Dr. Mustafa Durmuş olmak üzere deneyimli ve alanında uzman hekimlerle halkımızın ihtiyaçlarına cevap veriyoruz" dedi.

Çorum Özel Hastanesi’nin hızla büyüdüğünü dile getiren Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Bilgili, “Çorum halkına hizmet vermekten onur ve gurur duymaktayız. Halkımıza sunduğumuz hizmetler gün geçtikçe kalitesini yükseltmektedir. Ayrıca hastanemiz yatak kapasitesini ve hizmet çeşitliliğini arttırarak Çorum’a ihtiyacı olan güzel bir tesis sunmaktadır. Kadromuzu da deneyimli ve ünvanlı hekimlerle güçlendirerek halkımıza hizmette sınır tanımayacağız’’ diye konuştu.

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Durmuş, Çorum Özel Hastanesi’nde Çorum halkına yani hemşerilerine hizmet vermekten gurur duyduğunu belirterek, hastanenin güçlü kadrosunda yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Durmuş, halkımızın taleplerine ve ihtiyaçlarına doğru şekilde cevap vereceklerini söyledi.

PROF. DR. MUSTAFA DURMUŞ'U TANIYALIM:

Prof. Dr. Mustafa Durmuş, 1958 yılında Çorum-İskilip’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini İskilip’te, lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı. 1984 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Pratisyen hekim olarak Ordu ilinde iki yıl mecburi hizmetini yapmıştır. Sonrasında Çorum 2 No’lu Merkez Sağlık Ocağında 5 ay kadar görev yapmıştır. İhtisas sınavını kazanarak 1987-1990 yılları arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde Göz Hastalıkları ihtisasını tamamlamıştır. Çankırı ve Yozgat Devlet Hastanelerinde uzman olarak çalışmıştır. 1994 yılında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde Yrd. Doç olarak akademik hayata başlamıştır. 2003 yılında Doçent olmuştur. Daha sonra sırayla Fatih Üniversitesi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Çorum Hitit Üniversitesinde Profesör olarak görev yapmıştır. 2017 yılında emekli olarak Çorum Hitit Üniversitesinden ayrılmıştır. Ağustos 2018 itibariyle Çorum Özel Hastanesinde görev almaya başlamıştır. Evli ve 4 çocuk babası olan Durmuş, çok sayıda bilimsel yayına da sahiptir.

Göz Hastalıkları alanında oldukça deneyimli olan Durmuş, özellikle;

- Katarakt Cerrahisi (göz içi lens yerleştirme, akıllı lens tekniği, lens kaymalarında düzeltme, bebek ve çocuk katarkt tedavileri)

- Glokom – Göz Tansiyonu takip ve Tedavisi (teşhis, ilaçla tedavi ve gerekirse ameliyatla tedavi)

- Şaşılık Takip ve Tedavisi (çocukluk döneminde erken teşhis, erken ameliyat, göz tembelliği, prizmatik gözlük)

- Gözyaşı yılları Hastalıkları (bebeklik döneminde sondalama,yetişkin hastalarda DSR ameliyatı)

- Göz Kapağı Hastalıkları Tedavisi ve Estetiği (Göz Kapağı Düşüklüğü tedavisi, kapağın içe dönmesi tedavisi, kapağın dışa dönmesi tedavisi, kapakltaki yağ fıtıklaşması tedavisi, kapak ve çevresindeki her türlü tümör ve kist tedavisi, kapak estetiği)

alanlarında çok tecrübelidir ve başarılıdır.