Çorum'da sağlık kurumlarına yeni atamalar yapıldı. Bu çerçevede Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Göğüs Hastalıkları Hastanesinin başhekimleri değişiyor.

Edinilen bilgiye göre; Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yard. Doç. Dr. Sinan Zehir, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Daire Başkanı olarak atandı. Sinan Zehir'in yerine ise Hastane Başhekim Yardımcısı Çocuk Cerrahisi Doçent Çağatay Evrim Afşarlar görevlendirildi.

Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Karadağ’ın yerine ise aynı hastanede Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Ayşe Sarı Başhekim olarak atandı.

Öte yandan; Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastane müdürü sayısı 3'e çıkartıldı. Daha önce hastane müdür yardımcısı olarak görev yapan Nuri Çıplak, müdür olarak atandı. Bundan böyle hastanede 3 müdür görev yapacak.

Atama kararları çerçevesinde ayrıca Bayat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hatice Sağlam, Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesine Başhekim Yardımcısı olarak atandı.

Çorum eski İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk'ün ise Sosyal Güvenlik Kurumu faturalandırma bölümüne doktor olarak atandığı öğrenildi.

Yeni başhekimlerin 25 Kasım'da görevi devralması bekleniyor.