Kızılay Osmancık Şubesi ile Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi Kan Bağış Kulübü öğrencileri tarafından ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel’in de destek verdiği 2 günlük kampanyada toplam 140 ünite kan toplandı.

26-27Ekim 2017 tarihleri arasında “Sana ve Kana ihtiyacım var” sloganıyla düzenlenen kampanyayla ilgili olarak açıklamada bulunan Türk Kızılayı Osmancık Şube Başkanı Erdal Karataş, Kızılay Haftası kapsamında Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü Danışman Öğretmeni Elvan Delibaş gözetiminde Zehra Önder, Sare Kalyoncuoğlu, Zeynep Coşkun ve Gülsüm Yılmaz isimli kulüp öğrencileriyle birlikte “Sana ve Kana İhtiyacım Var” sloganıyla kan bağış kampanyası düzenlediklerini açıkladı.

Erdal Karataş, kampanya öncesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Yasemin Çal tarafından Kızılay Kulübü öğrencilerine kan bağış hakkında bilgilendirme eğitimi verildiğini kaydetti.

Kampanyanın son derece başarılı geçtiğini vurgulayan Karataş, kampanyaya verdikleri desteklerden dolayı Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İdris Makinacı, Müdür Baş Yardımcısı Medet Sezgen, Kan Bağışı Kulübü Danışman ve öğrencileri ile tüm Osmancık halkına teşekkür etti.

Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Karataş, “şu unutmamalıdır ki her insanın bir gün kana ihtiyacı olabilir, bunun için bizler her zaman diyoruz ki, kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır” diye konuştu.

REKORTMEN BAĞIŞÇILARA MADALYA

Bu arada Kızılay Haftası dolayısıyla ilçede en fazla kan bağışında bulunanlara madalya verildi.

Türk Kızılayı Osmanacık Şube Başkanı Erdal Karataş, ilçede 10 kez kan bağışında bulunanlara bronz madalya, 25 kez kan bağışında bulunanlara gümüş madalya takdim ettiklerini belirtti.

35 kez kan bağışında bulunanların altın madalya ile ödüllendirildiğini kaydeden Karataş, “şimdiye kadar bronz ve gümüş madalyalar verdik. İnşallah seneye altın madalya da veririz” ifadesini kullandı.