Pideli köfte, Bursa mutfağının gururu ve Türk sofralarının olmazsa olmazlarından. Bu lezzetli yemeği evinizde yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Pideli köftenin püf noktalarını keşfedin ve bu geleneksel lezzeti sofranıza taşıyın.

Bursa'da yapılan pideli köfteyi evde de aynı lezzette yapabilirsiniz. Bu tarif, kısa sürede hazırlanan ve herkesin beğenisini kazanan bir yemek sunuyor. Pideli köftenin malzemeleri ve yapılışı için okumaya devam edin.

Pideli köfte, Bursa'nın tarihi ve kültürü kadar zengin bir lezzete sahip. Bu tarif ile evde, Bursa'da yediğiniz pideli köfteler kadar lezzetli köfteler yapabilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte Bursa usulü pideli köfte tarifi!

MALZEMELER

Köfte için;

500 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
10 gram karbonat
10 gram tuz

Tırnak pide için;

4 su bardağı un
1 paket maya
1,5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Antep fıstığıyla taçlandırılmış enfes tatlı: Krema dolgulu Kardelen Tatlısı tarifi Antep fıstığıyla taçlandırılmış enfes tatlı: Krema dolgulu Kardelen Tatlısı tarifi

Sunum için;

Yoğurt
Közlenmiş biber
Közlenmiş domates

TARİF

Pideli köfte yapımına ilk olarak köftenin hazırlanmasıyla başlanır. 1 adet kuru soğan rendelenir ve derin bir karıştırma kabında köfte için gerekli olan tüm malzemelerle karıştırılır. Karışım macun kıvamına gelene kadar ortalama 10-15 dakika boyunca yoğrulur. Yoğrulan köfte streç filme üzeri kapatılarak dinlenmesi için buzdolabına koyulur.

Köfte harcı dinlenirken tabanda kullanılacak tırnak pide yapımına geçilir. Unun yarısı yoğurma kabına alınır. Maya, tuz ve ılık su unun ortasına açılan havuza eklenir ve yoğrulmaya başlanır. Ele yapılmayan bir kıvama gelene kadar yoğurma işlemine devam edilir. Pide büyüklüğünde göre açılır ve üzeri bir bezle kapatılarak mayalanması için bırakılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirilir.

Köfte harcı ve tırnak pidenin sonrasında pideli köfte sosu yapılır. Küçük bir sos tenceresinde sıvı yağ konulur. Ardından rendelenmiş domates ve domates salçası eklenir. Kimyon, karabiber, pul biber ve tuz ile baharatlandırılır. Sosun çekmesi beklenir.

Son adımda ise köftelere uzun ince şekil verilerek pişirilir. Tırnak pideler küçük küpler halinde kesilir. Tırnak pide parçaları domates sosuyla yumuşatılır ve üzerine köfteler yerleştirilir. İsteğe bağlı olarak yeniden sos ve tereyağı dökülür.
Son olarak servis aşamasında tabağın kenarına yoğurt, isteğe bağlı olarak da közlenmiş biber ve domates ekleyebilirsiniz.

Bu Bursa pideli köfte tarifi ile evde profesyonel lezzetler yaratabilirsiniz. Geleneksel Bursa lezzeti olan bu köfte, pide üzerinde sunulduğunda misafirlerinizi etkileyecek ve sofralarınızı şenlendirecek. Deneyin, bu eşsiz lezzeti evinizde yaşatın ve her lokmada Bursa'nın tarihini tadın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi