Kahvaltıların vazgeçilmezi peynirli böreği evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Adım adım anlatılan bu tarif ile, pastane lezzetinde peynirli börekler yapabileceksiniz. Hazırlanın, börek yapmanın en lezzetli yolculuğuna çıkıyoruz.
Sofralarınızı şenlendirecek enfes bir peynirli börek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Pratik malzemeler ve kolay adımlar ile herkesin yapabileceği bu tarifle, lezzetli börekler sadece birkaç adım uzağınızda.
Kahvaltılara, beş çaylarına eşlik edecek, herkes tarafından sevilen peynirli börek yapımı için pratik ve lezzetli bir tarif arayanlar, bu rehber tam size göre. Yumuşacık, peynir dolu böreklerle sofralarınızı taçlandırın.
Malzemeler;
6 tane yufka
3 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
200 gr beyaz peynir
200 gr lor peyniri
Maydanoz
Tuz
Hazırlanışı;
öncelikle tereyağını eritiyoruz.
Karıştırma kabının içerisine sütü, yoğurdu, sıvı yağı ve 2 tane yumurtayı kırıyoruz ve tuzunu ekliyoruz.
Diğer yumurtayı üzeri için ayırıyoruz Kabartma tozunu ve unu da ekliyoruz çırpma teli ile karıştırıyoruz.
Eritilmiş tereyağını da karıştırma kabının içerisine ekliyoruz.
Peynirleri ve maydanozu doğruyoruz.
Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağladıktan sonra bir bütün yufkayı seriyoruz.
Sostan döküp tekrar yufka parçaları ekliyoruz. Peynirli harctan serpiyoruz.
Üzerine tekrar yufka koyup sos ekliyoruz. Böreğin iki katını peynirli harctan ekleyerek yapıyoruz.
En son katta yufkayla kapattıktan sonra sostan gezdiriyoruz.
Yumurta sarısını sürüyoruz. Böreği dilimledikten sonra çörekotu serpiyoruz.
15 dk dinlenen böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz.
Peynirli börek tarifi ile sofralarınıza hem pratiklik hem de lezzet katın. Bu kolay ve pratik tarif, herkesin beğenisini toplayacak ve peynirli börek yapmanın tadını çıkarmanızı sağlayacak. Malzemeleri hazırlayın ve bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!