Pastanede satılan tuzlu kurabiyelerin lezzetini evde yakalamak artık mümkün! Sadece 50 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinizin yıldızı olacak.

Tuzlu kurabiyenin kıtır kıtır lezzetini evinizde deneyin! 50 dakikada hazır olan bu tarif, çay saatlerinizin ve misafir sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Çay ve kahvenin yanında harika gidecek tuzlu kurabiye tarifimiz var. Misafir sofralarında da servis edebileceğiniz bu kurabiyenin tarifini isteyecekler! 20 dakikada pişen bu lezzet 50 dakikada hazır oluyor.

MALZEMELER

Mükemmel yumuşaklıkta Bulut Kek yapmanın sırları: Hem göze hem damağa hitap eden Kabaran Kek tarifi Mükemmel yumuşaklıkta Bulut Kek yapmanın sırları: Hem göze hem damağa hitap eden Kabaran Kek tarifi

125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı
2, 5 (iki buçuk)su bardağı un
Üzerine;
1 yumurta sarısı
1 kaşık susam
1 kaşık çörek otu

TARİF
Derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapın.
İstediğiniz şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Bu tuzlu kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi ve misafir sofralarınızı renklendirin. Kıtır kıtır lezzetiyle bilinen bu kurabiyeler, ev yapımı olmanın verdiği özgünlükle herkesin beğenisini kazanacak. Sadece 50 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarifle, pastane kalitesinde kurabiyeler yapabilirsiniz. Deneyin ve bu basit ama etkili tarifin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi