Evde pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, simit poğaça tam size göre! Bu tarif, pastanelerde satılan simit poğaçaları aratmayacak. İşte adım adım simit poğaça yapımı...
Simit ve poğaçanın eşsiz buluşmasıyla mutfakta yeni bir lezzet doğuyor. Bu basit ve lezzetli simit poğaça tarifiyle, pastane tadını evinize taşıyın!
Alışkanlık yaratan bu simit poğaça tarifiyle, pastanelerdeki lezzetleri unutun. Hem pratik hem de dillere destan bu tarifle, herkesi mutfağınızın hayranı yapın!
Susamlı Poğaça için Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı süt (240 ml)
1 su bardağı su (240 ml)
½ su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
1 kaşık toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
5-6 su bardağı kadar un
İçi için;
Kaşar peyniri
Üzeri için;
Yarım bardak kadar dut pekmezi
Yarım bardak kadar su
Kavrulmuş susam
Susamlı Simit Poğaca Tarifi
Öncelikle hamurumuzdan başlıyoruz. Hamur yoğuracağımız kaba süt, su, yumurta, şeker, sıvı yağ ve tuzu koyup bir güzel karıştırıyoruz.
1 bardak bardak kadar suyun içerisinde mayamızı iyice eritiyoruz ve hamur yoğuracağımız kaba boşaltıyoruz.
Sonra unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz bir elimizle de karıştırarak yoğuruyoruz.
Yeterli kıvama gelen hamurumuzu tezgaha alıp toparlıyoruz.
İyice kıvam verdiğimiz hamuru tekrar yoğurma kabına alıp üzerini bir bez örterek 35-40 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Bu arada kaşar peynirini küçük küpler şeklinde doğruyoruz. (Kaşar yerine beyaz peynir de kullanabiliriz)
Mayalanmış hamurumuzu tezgahın üzerine alalım ve tekrar toparlayalım.
Tezgah üzerindeki hamurumuzu hamur spatulası ile eşit parçalara bölelim ve elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim ve bir bez üzerine alalım.
Bezelerimiz dinlenirken yarım çay bardağı pekmezimizin üzerine yarım çay bardağı su ilave edip karıştıralım.
Sıra keldi poğaçalarımızın içlerini doldurmaya bunun için bezelerimizi tek tek alıp alıp elimizle hafiften bastırarak oval bir biçimde açıp ortasına peynirimizden bir parça koyup hamurumuzu tekrar yuvarlayarak şekil veriyoruz.
Poğaçalarımıza şekil verdikten sonra önce pekmezli karışıma ardından kavrulmuş susama batırıyoruz ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine sıra ile bir birlerine yapışmayacak biçimde diziyoruz.
Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine çizikler atıyoruz.
Daha önceden 180 derecede ısıtıp hazır ettiğimiz fırına tepsimizi/tepsilerimizi fırında 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
Fırında çıkan poğaçalarınızı biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Bu nefis simit poğaça tarifiyle, pastaneleri aratmayan lezzetler evinize geliyor. Hem pratik hem de ağızda dağılan bu tarif, herkesi mutfağınızın fanatiği yapacak. Şimdi deneyin ve bu benzersiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!