Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, çayın yanına mükemmel eşlik edecek tuzlu kurabiye tarifine ne dersiniz? Bu tarif, tüm ailenizin favorisi olacak!
Kıyır kıyır tuzlu kurabiyenin sırrını merak ediyor musunuz? Bu basit ve lezzetli tarif ile çay saatleriniz daha keyifli hale gelecek.
Susam ve çörek otunun harika uyumu ile hazırlanan tuzlu kurabiyeyi denemeye hazır mısınız? İşte adım adım yapılışı ve püf noktaları!
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler
125 gram tereyağı (Margarin de olabilir)
1\2 sıvı yağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 Çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tereyağını yoğurma kabına alın un haricindeki malzemeleri üzerine ekleyip iyice karıştırın.
Daha sonra unu da azar azar ilave edip hamurunuzu yoğurun.
Hamurun yumuşak ele yapışmayan kıvamda hamur elde edin.
Hamurumuzu iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açalım.
Açmış olduğumuz hamurun ne çok ince ne de çok kalın olmamasına dikkat edelim.
Ardından istediğimiz şekilde bir kurabiye kalıbıyla şekiller verelim.
Şekil verilen kurabiyelerimizi pişirmek üzere yağlı kağıt serili tepsiye bir birlerine yapışmayacak biçimde dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında 20-25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.
İşte karşınızda kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi! Çay saatlerinizi renklendirecek bu lezzetli kurabiyeler, hem yapımı kolay hem de ağızda dağılan bir yapıya sahip. Çörek otu ve susamın verdiği eşsiz aroma ile bu kurabiyeler, tüm aileniz ve misafirleriniz tarafından beğenilecek. Şimdi bu tarifi deneyin ve çay saatlerinizi daha özel kılın. Afiyet olsun ve mutlu pişirme anlarınız olsun!