Az önce Osmancıklılara Badminton sporunu tanıtan ve pek çok Türkiye ve

Balkan şampiyonu yetiştiren Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Beden

Eğitimi Öğretmeni “Badminton Efsanesi” Barış Boyar’la telefonla konuştum.

Badmintonda defalarca Türkiye ve Balkan şampiyonu olan Osmancıklı Mesut Sezer, Hilmi Can Şimşek, Ceren Özdemir, Edanur Köybaşı ve Mehmet Can Töremiş kardeşlerimi tebrik ediyor, gözlerinden öpüyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Önceleri İbrahim Burak Derindere (İBD) Gençlik ve spor kulübü sporcuları olarak şampiyon olan bu kardeşlerimiz şimdi Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor kulübü

sporcuları olarak Türkiye Badminton süper ligine yükselmişler.

Kulüp Başkanı Nadir Solak’a, Barış Boyar hocama ve sporcu kardeşlerime başarılar dilerim.

Daha sonra, Osmancık Şehit Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu Beden eğitimi öğretmeni Ümit Gökgöz’ü telefonla arayarak, Çorum’da yapılan Kulüpler arası Voleybol liginde Yıldız kızlarda şampiyon olan Osmancık Belediyespor voleybol takımını tebrik ettim.

Voleybol, Osmancıklıların ezelden beri çok başarılı oldukları bir spor dalıdır.

Çorum lisesinde okurken (1962 olsa gerek) Osmancık’ta oynanan Çorum lisesi-Osmancık Ortaokulu voleybol maçında hakemlik yapmıştım.

Çorum lise takımında oynayan Yücel Boyacı ve ebedi âleme göç eden rahmetli arkadaşlarım Hasan Tokgöz, Orhan Öztürk ve Mustafa Gürsoy’un başarılı oyunları sonunda Çorum lisesini yenmiştik.

Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Osmancık gazetesi sahibi Bilal Çevrim

Yunanistan’ın Limni adasında olduğu söylenen Osmancıklı meşhur Baltacı Mehmet Paşa’nın mezarını Osmancık’a getirmek için Yunanistan’a gitmiş.

Sadrazam Baltacı Mehmet Paşa, 1711 yılında Ruslarla yapılan Prut anlaşması sonrası Padişah 3. Ahmet tarafından azledilerek Midilli adasına sürgün edilmiş ve 1712’ de ölmüştür.

Yıllardır, Osmanlı tarihinde Prut anlaşması gerçekleri saptırılarak Baltacı Mehmet Paşa ve Çar Deli Petro’nun karısı Çariçe Katerina arasında bir gönül ilişkisi tevatür edilir. Aslı astarı olmayan bu rezil iftirayla öğretmenliğim boyunca mücadele ettim.

Bilal Çevrim’in bu tarihi ve soylu girişimi bir tarih öğretmeni olarak beni çok sevindirdi. İnşa’Allah çabaları sonuç verir, rahmetli Baltacı Mehmet paşanın aziz hatırası Osmancık’a getirilerek Osmancık tarihinde layık olduğu yeri alır.

9 Aralık Cumartesi günü yaptığımız Osmancıklılar toplantısına, Mahmut Karslı, Yakup Eken, Hasan Akyüz, Fazlı Kurşun, Faruk Helvacı, Selim Çatal, Mustafa Uslu, Şerif Gelici, Hülya Gelici ve Erol Evren katıldılar. ( Erol Evren’in babası Ahmet Bahattin Evren’in 1946-1947 yıllarında Osmancık’ta sağlık memurluğu yapmış)

Erol Evren, yıllar önce Amerika Seatle’de yaşayan kızı ve damadını ziyarete gittiğinde Hasan Akyüz’ün kızı kendilerini sabah kahvaltısında ağırlamışlar.

Hasan Akyüz’le Erol Evren’in karşılaşması çok ilginç bir tesadüf oldu.

Osmancıklı dostlarla her zamanki muhabbetimiz harikaydı.

Osmancık’tan Hüssam Aslan ağabeyi telefonla arayarak sohbet ettik ve arkadaşların selam ve sevgilerini ilettim.

Ankara’dan telefonla arayan Süleyman Dibek, Mustafa Eser ve Mustafa Korkmaz’la konuşarak hal hatır sordum ve arkadaşlarımızın selam ve sevgilerini ilettim.

Daha sonra, Dubai’de çalışan oğlunu İstanbul’da görmek için Ankara’dan gelen Mustafa Uslu’da aramıza katıldı.

Osmancık eşrafından rahmetli Ömer Çatal amcanın elektrik mühendisi oğlu Mustafa Çatal’da Allah’a yürümüş. Çok üzüldüm. Ankara’da yaşayan Mustafa ağabeyi uzun yıllar görmemiştim. Çatal sülalesinin, akrabalarının eş, dost ve arkadaşlarının acılarını paylaşır başsağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin ve mekânı cennet olsun.