Bugün sizlere, yaklaşık iki senedir Facebook’ta “Pirincin Başkenti Osmancık, Tarih Kültür ve Sosyal Grup başlığı altında Osmancık’tan haberler yaparak özellikle biz gurbetçi Osmancık’lıları çok mutlu eden Keskin Bilgisayar dükkanı sahibi Hacı Abdullah Keskin’i tanıtmaya çalışacağım.

ŞİMDİ SÖZ HACI ABDULLAH KESKİN’DE,

1957 yılında Osmancık’ta doğdum. Bahire ve Hasan Hüseyin Başar’ın oğluyum. Beni, annem 33 yaşında öldüğü için çocukları olmayan dedem Mustafa Keskin ile anneannem Rukiye hanım evlat edinerek büyüttüler.

Bu nedenle “Başar” olan soyadımı da “Keskin” koydular.

ortaokulu ve liseyi Osmancık’ta okudum. Liseyi bitirince 1974-1975 yıllarında Osmancık'ta tuğla ve kiremit fabrikalarında çalıştım. Lokantalarda garsonluk yaptım. Okumak için Üniversite sınavlarına girdim, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca Bölümünü kazandım ama ailem göndermedi.

1975 yılında Osmancık Girinoğlan köyünde bir yıl vekil öğretmenlik yaptım.
Daha sonra Osmancık Kadastro Müdürlüğünde açılan kâtiplik imtihanını kazanarak, 16.01.1976 tarihinde göreve başladım.

1977 yılında tekrar okumak için, Üniversite sınavına girdim, yüksek puan alıp Üniversitenin Meslek Yüksek Okul Bölümünü kazandım, hem çalıştım ve hem de okuyarak,1980 yılında Çorum Meslek Yüksek Okulu İdarecilik Bölümünden mezun oldum.

1981 yılında Osmancık'ın Güney mahallesinden İsmail Bilgener’in kızı Semiha hanımla evlendim.

Osmancık İlçemizin kadastro çalışmaları bitince, Kadastro Müdürlüğünün, 1982 yılında Osmancık'tan, Mecitözü'ne taşınması nedeniyle oraya taşındım.

1983 Yılında Mecitözü Tapu Sicil Müdürlüğüne terfian Müdür Yardımcısı olarak atandım. 1983 Mart ila Haziran ayları arasında (Yedek Subaylıktan feragat ederek) askerliğimi kısa dönem (4 ay) askeri olarak Isparta'da yaptım.

Askerlik dönüşümde, tekrar Mecitözü'nde ki görevime devam ettim.
Ankara’da,(1984) Tapu ve Kadastro Meslek içi Memurluk Kursuna katıldım. Kurs sonunda, 1985 yılında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne, Tapu ve Kadastro uzmanı olarak atandım.
1987 yılı Kasım ayında Osmancık ilçesi Tapu Müdürlüğüne Müdür Yardımcısı olarak atandım. Daha sonra Osmancık, Dodurga, Lâçin, Oğuzlar, İskilip, Sinop, Erfelek, Çankırı Tapu Sicil Müdürlüklerinde, 27 yıl yönetici olarak çalıştım.

2001 yılı Kasım ayında kendi isteğimle emekli oldum.
2004 yılında Hac görevimi yerine getirdim. Evli olup, 2 oğlum,1 kızım vardır.

Oğlumu 18 yaşında kaybettim. Çocuklarımın hepsi evli olup, 2 kız, 2 erkek olmak üzere (4) torun sahibiyim.
Osmancık'ın tarihini anlatan “Evliyalar Diyarı Osmancık” adlı yazı dizimi, rahmetli Orhan Güçlü’ nün çıkarmış olduğu, Osmancık Haber gazetesinde haftalık olarak (1997-1998) yıllarında yayınladım.
Yine, İlçemizde Bilal Çevrim’in çıkarıp, Özhan Özçelik’in devam ettirdiği (Kapatılan) Osmancık Gazetesinde Osmancık Tarihi ve İz Bırakan Osmancıklılar la ilgili yazılar yazdım.

Osmancık’ta çeşitli dernek ve vakıflarda yönetici olarak çalıştım.

Boş zamanlarımda kitap okuyorum, yazı yazıyorum ve resim çekiyorum. Yazılarımı ve çektiğim resimleri internette yöneticiliğini yaptığım, PİRİNCİN BAŞKENTİ OSMANCIK, TARİH, KÜLTÜR VE SOSYAL adlı sitede paylaşıyorum. Ayrıca bana gönderilen eski ve yeni resimleri paylaşmak, geçmiş anıları hatırlatmak, Osmancık İlçemizin tarihini yeni nesillere öğretmek çok hoşuma gidiyor. Spor yapmayı, gezmeyi, yazı yazmayı ve okumayı çok seviyorum. Torunlarımla vakit geçirmek bana ayrı bir mutluluk veriyor.

Hacı Abdullah Keskin kardeşime Osmancık ve Osmancık’lılara yaptığı çok güzel ve hayırlı hizmetler için teşekkür eder, sağlıklı ve mutlu nice yıllar dilerim.

15 Ocak 2021 / Mehmet Özata