Osmancık’ta düzenlenen eş zamanlı operasyonla açık tütün satan işyerleri, metruk binalar ve umuma açık alanlar denetlendi.

Çorum ve Osmancık´tan yaklaşık 50 polisin katıldığı operasyonda birçok işyeri, metruk bina ve umuma açık yerler denetlendi.

Yapılan denetimlerde 59 şahsın sorgusu yapılırken 2 şahıs gözaltına alındı. Operasyon sabah erken saatlerde satışı yasak olan bandrolsüz açık tütün satan işyerlerinde yapılan denetimlerle başladı.

Eş zamanlı olarak birçok işyerinde yapılan denetimlerde 15 kilo tütün, 450 paket sigara, 40 gram esrar, 1 adet tabanca ve bir adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

İşyerleri denetimlerinin ardından adeta uyuşturucu ve fuhuş yuvası haline gelen eski Devlet Hastanesi binası da kontrol edildi.

50 polis eski devlet hastanesine farklı kapılardan giriş yaparak arama yaptı. Binanın odaları kontrol edilirken zaman zaman uyuşturucu madde alımında kullanılan bazı materyallere ve içki şişelerine rastlandı.

Eski Devlet Hastanesi binasının denetiminin ardından metruk ev denetimi ve umuma açık alanlar kontrol edildi.

‘Türkiye Geneli İlçeler ve Metruk Binalar Uygulaması’ adı altında yapılan kontrollerde ele geçirilen malzemeler imha edilmek üzere Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü.