Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi trafik kazalarına karşı sürücülere uyarılarda bulundu.

Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Kurban Bayramı tatili için yola çıkacak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Şahin, Kurban Bayramı nedeniyle uzun yola gidecek sürücülere uyarılarda bulunarak, araç kullananların her 2 saatte bir 15 dakika mola vermesi gerektiğini bildirdi.

Şahin, yaptığı açıklamada, bayram tatillerinde gerek şehirlerarası, gerekse şehir içindeki trafikte yoğunluğun artmasından dolayı sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

‘UYKUSUZ VE YORGUN YOLA ÇIKMAYIN’

Bayramlarda yolların kan gölüne dönmemesi için sürücülerin uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları uyarısında bulunan Tahsin Şahin, trafik kazalarının birçoğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını ifade etti.

Sürücülerin emniyet kemerlerini sürekli takılı halde trafikte seyretmeleri gerektiğini aktaran Şahin, şunları kaydetti: “Bayramlar bizim en güzel günlerimizden bir tanesi. Özellikle dini bayramlarımız. Bu bayramlar nedeniyle gerek şehirlerarası gerekse şehir içindeki trafik 10 kata yakın artıyor. Dolayısıyla belki trafiğe yeni çıkan sürücülerimiz oluyor. Yorgunluktan kan şekeri düşebilir. Bazı bölgelerimizde ani yağmurlar oluyor. Bunlarda sürücüleri zor durumda bırakıyor. Yolun her halini göz önünde bulundurarak, temkinli araç kullanılması gerekiyor. Sürücüler her 2 saatte bir 15 dakika mola vermeli. Sürücülerimizin sürekli mola vermesini ve dinlenmelerini önemsiyoruz.”

UZUN YOLA GİDECEKLER DİNLENMELİ

Uzun yola giden sürücülere ara ara mola vermeleri uyarısında bulunan Tahsin Şahin, “Bayramlarda ambarlar kapalı oluyor. Kamyonlarımız trafikten çekiliyor. Sadece yolcu taşımacılığı yapan otobüslerimiz var. Hususi otomobil sürücülerimiz ihlal yaparak 10 saate kadar araç kullanabiliyorlar. Bu sürücülerimiz yollarda dinlenmeli. Özel araç kullananlar sadece hız kurallarına uymaya çalışıyorlar, oysaki yola uykusuz ve yorgun devam edilmemeli” şeklinde konuştu.

HIZ LİMİTLERİNE HERKES DİKKAT ETSİN

Şahin, sürücülerden trafik kurallarına uymalarını, yollardaki işaret ve işaretçilere dikkat etmelerini istedi. Şahin, şöyle devam etti: "Sürücülerden hız limitini aşmamalarını istiyoruz. Seyahatlerini, gün içinde uygun saatlere yayarak, aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları gerekiyor. Herkes kendi şeridini kullanmalı. Uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımını yaptırmaları ve araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu almamaları konusunda herkes dikkatli olmalı. Sürücüler, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak öğelerden kaçınmalı, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takınmalı.” Şahin, ön koltuklarda küçük yaşta çocukların oturtulmaması ve uzun yola gidecek sürücülerin araçlarının bakımlarını mutlaka yaptırması gerektiğini de sözlerine ekledi.