AK Parti Hükümeti tarafından köyden kente göçü önlemek için köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verilmesini öngören teşvik paketi, bazı kötü niyetli kişilerin suiistimaline neden oluyor.

Osmancık Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verilmesini öngören teşvik paketinin bazı kötü niyetli kişiler tarafından suiistimal edildiğini bildirdi.

Bazı kötü niyetli kişilerin çiftçilere telefonla ulaşarak 300 koyun projesini kendilerinin hazırlayacaklarını ve böylece 300 koyun projesinden kesinlikle yararlanacaklarını belirterek, köylüleri banka ve PTT hesabına para yatırmaya yönlendirdiklerini belirtti.

Köylülerden bu konuda çok yoğun şekilde şikayet aldıklarını kaydeden Ali Osman Şahiner, “çiftçilerimizden mağdur olmamaları için bu gibi telefon ile kendisine ulaşan ve para yatırmalarını talep eden kişilere kesinlikle itibar etmeyerek, Emniyet birimlerine bilgi vermelerini önemle rica ediyorum” dedi.