Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Kırkdilim yolu ile Osmancık’ta insanları isyan etme noktasına getiren TEDES uygulamasının yeniden başlatılmasıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.
Kırkdilim için, alternatif yol önerisinde bulunan Tahsin Şahin, Osmancık’taki TEDES uygulamasında da hız limitinin 70 ve 82 olarak ayarlanmasını istedi.

‘KIRKDİLİM TÜNELSİZ İŞLEMEZ’
Çorum 360 TV’nin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Kırkdilim yolunun tünelsiz işlemeyeceğini yıllardır dile getirdiklerini hatırlatırken, Kırkdilim için alternatif yolların da düşünülmesi gerektiğini bildirdi.
Kırkdilim konusunun son olarak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında gündeme geldiğini hatırlatan Şahin, “Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, toplantıda  Kırkdilim geçidinin toplam 4 bin 150 metre uzunluğunda 3 ayrı tünelle geçileceğini açıkladı. Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası olarak tünel olmadan Kırkdilim yolunun çalışmayacağı düşüncesindeyiz ve bunu da sürekli dile getiriyoruz. Tünel dışında bu yol için alternatif yollarda düşünülmelidir. Daha önceki açıklamalarımda da söylemiştim. Harmancık istikametinden gidilirse hem yol kısalıyor hem de tünel masrafı azalıyor” dedi.

“OSMANCIK TEDES’DE  HIZ 70 İLE 82 OLARAK AYARLANMALI”
Osmancık’taki TEDES uygulamasına da değinen Tahsin Şahin, Osmancık TEDES’deki hız ayarlamalarının çok yanlış olduğunu, buradaki hız limitinin 70 ile 82 arası olarak ayarlanması gerektiğini bildirdi.
Şahin, “Bu uygulama kesinlikle ve kesinlikle yanlış. Özellikle hız ayarlamaları yanlış. 50 ve 70 değil de 70 ve 82 olması lazım. Türkiye’nin başkentinde 82 ise hız sınırı bu yolda da 82 olması gerekiyor. 
Eğer 82 olursa herkes  bu kurala uyar. Yollarda yeteri kadar uyarı ve tabelaları da var. Giriş ve çıkışlarda birer adet ışıklarda ise 4 adet TEDES uygulaması var. Işıklardaki uygulama doğru, kırmızı ışık ihlali olmaması adına yapılıyor” şeklinde açıklamada bulundu.