İş insanı Fatih Ergün'ün açıklamaları şu şekilde;

“Sevgili dostlarım; çok saygı değer Osmancık halkı;

Şahsıma ve dava arkadaşlarıma yöneltilen bazı sorularla ilgili sizleri doğru bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapmaya ihtiyaç duymuş bulunmaktayım.

Bu vesileyle tüm dostlarım ve değerli Osmancık halkının Mübarek Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor; dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde, sevgi dolu, huzurlu ve mutlu nice bayramlara erişmenizi diliyorum.

İDDİA 1: Fatih Ergün’e ait kaçak villa mı var?

Fatih Ergün olarak adıma kayıtlı herhangi bir villam veya bağ evim bulunmamaktadır. Kamuoyunda ki villa ve bağ evi iddiaları tamamen asılsız gerçek dışı ve iftira kapsamındadır.İddialarda bahse konu yer yazları annemin yaşadığı anneme ait bağ evidir.

İDDİA 2: GreenLife Projesi için özel imar uygulaması mı yapıldı?

Yeşilçatma Mahallesinde inşa edilen GreenLife Projesi ile ilgili de birtakım iddialar ortaya atılmaktadır. Projenin yapılmış olduğu arsayı satın aldığımızda İmar Planı içerisinde yer alan ancak henüz terkleri yapılmamış bir arsaydı. 7200 metrekare olan arsanın 3600 metrekaresini yol ve yeşil alanlara terk ettik. Bu rakam belediyenin kanuni hakkı olan %40 oranından daha yüksek. (Fazladan terk edilen yerler için hakkımız olmasına rağmen ücret talep etmedik.)

Projede dile getirilen kat artışı uygulaması İmar Kanununda olan, Osmancık Belediyesi tarafından her zaman uygulanan ve bizden önce başka müteahhitlerin de yararlandığı bir uygulamadır. Şahsa özel bir uygulama değil, İmar Planına uygun bir şekilde yapılan bir uygulamadır. Kat artışı karşılığı Osmancık Belediyesi tarafından talep edilen artış bedeli ödenmiştir. Bu bedel şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da alınmaktadır. Burada usule uygun olmayan bir durum olsa Çevre ve Şehircilik Bakanlığının böyle bir uygulaması olmazdı. Önceki dönemlerde de uygulanmış ve ada bazlı projelerde İmar Planının uygun olduğu yerlerde Belediye Meclis Kararıyla uygulanan gayet usule uygun bir uygulamadır. GreenLife Projesi hukuka uygun yasal bir uygulama olup projeyi itibarsızlaştıranlara karsı hukuki süreç başlatılmıştır.

İDDİA 3: HAN YAPININ YAPMIŞ OLDUĞU SİTENİN İMAR PLANI NEDEN İPTAL EDİLMEDİ?

İlçemizde faaliyet gösteren bir inşaat firması tarafından Koyunbaba Mahallesinde inşa edilen sitelerle ilgili daha önceki belediye başkanlığı döneminde bir imar düzenlemesi yapılmıştır. Bu imar düzenlemesi kapsamında inşaat ruhsatı alan firma 90 dairelik projeyi tamamlamış ve dairelerin tamamını satmıştır.

Firmayla ticari husumeti olan, bizden önceki dönem Ak Parti Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunan Mete Okutan şahsi ticari sorunları nedeniyle bu işlemi yargıya taşımıştır. Yargı kararıyla 90 dairelik proje durdurulmuştur.

Projenin yapıldığı arazi firmanın değil Osmancıklı vatandaşlarındır. Buradaki imar düzenlemesinden firma kadar arazi sahipleri de faydalanmıştır. İmar düzenlemesi bizden önceki Ak Parti döneminde yapılmış ancak yargı süreci devam etmektedir.

Burada Osmancık belediyesinin yapması gereken tamamlanmış ve daireleri satılmış bir inşaat projesini durdurup 90 vatandaşımızı, inşaat firmasını ve arsa sahiplerini mağdur etmek mi olmalıdır yoksa bu probleme çözüm bulmak mı olmalıdır?

Sorun çıkarmak yerine halkımızı mağdur etmemek adına çözüm üretmek tercih edildi. Buradaki imar hataları düzeltilerek İmar Kanununa uygun bir şekilde yeni bir imar düzenlemesi yapıldı. Bu imar düzenlemesi de belediye meclisinde bulunan Ak Partili, İyi Partili ve MHP’li üyelerin oy birliğiyle onaylandı. Bu projeye ilişkin Belediyemiz tarafından yapılan işlemlerin tamamı hukuka ve yasalara uygundur.

İDDİA 4: KAHVEDEN KAFE KAÇAK MI?

Halkımızın malumudur ki Kızılırmak kenarı atıl vaziyete düşmüştü. 31 Mart seçimlerinden sonra ilk yapılan yatırım Kızılırmak sahilinin düzenlenmesi oldu.

Bu güzellikle birlikte iş insanları elini taşın altına koydu. Kızılırmak kenarına kafeler restoranlar güzel mekanlar açılmak suretiyle Osmancık turizmi canlandırılmaya çalışılmıştır.

Spekülasyon yapılan KAHVEDEN daha öncesinde uzun süre meyhane olarak kullanıldı, sonrasında Fenerbahçeliler Derneği olarak hizmet verdi. Dernek kapandıktan sonra da uzun süre kahvehane oldu.Osmancık ilçemiz yönünden Çirkin de bir yapıydı. Kahveden adlı işyeri İmar Barışı yapılmış olarak herhangi bir imar sorunu olmayan bir bina olarak kiralanmıştır.

Belediyeden tadilat ruhsatı alarak bina restore edilmiştir. Bina çok eski olduğundan tadilat esnasında bazı bölümleri çökmüş olup çökme nedeniyle bazı kısımlar yeniden yapılmıştır. Yeniden yapılma işlemine karşı şikayet üzerine Osmancık belediyemizce gerekli işlemler yapılmış olup hukuki süreç devam etmektedir.

Bilinmelidir ki Osmancıktaki gecekonduları yasal düzenlemeler ile Osmancık ilçesine yakışır hale getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi taahhüt ediyoruz. Bizim tek Derdimiz Osmancık.

İDDİA 5: BELEDİYE MECLİS ÜYESİ AHMET ÖZOĞLU’NUN İNŞAATI

Ahmet Özoğlu’nun Güney Mahallesinde yapmış olduğu inşaatta da imara aykırı hiçbir durum yoktur. Bazı odaklar bilinçli ve sistemli bir şekilde bizi ve partimizi yıpratmak için kamuoyunu yanıltmak suretiyle belediye meclis kararlarını çarptırmaya çalışıyorlar.

Özoğlu’nun inşaat yaptığı arsanın imar durumu mevcut bizim dönemimizden önce de İmar Planında bitişik nizamdı.

Bir imar değişikliğinin yapılabilmesi için hak sahibinin önce İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne başvurması gerekiyor. Bu başvuru Belediye Meclisine gönderilmiş, belediye meclisi görüşüp İmar Komisyonunun incelemesine karar vermiş. 3 MHP’li, 2 Ak Partili üyeden oluşan İmar Komisyonu görüşmüş ve olumlu raporunu Belediye Meclisine sunmuş. Belediye Meclisi Ak Partili, İyi Partili ve MHP’li üyelerin oy birliğiyle usule uygun olarak kabul edilmiştir. İtiraz sürecinde de hiçbir itiraz olmamıştır. Oysaki şehrimizin imarı için uygunsuz bir imar değişikliği olsaydı üç farklı partinin temsil edildiği mecliste muhakkak bir itiraz eden olmaz mıydı?

Somut çarpıtmalar karalama kampanyasından başka bir şey olmayıp ilgililer hakkında gerekli yasal süreç işletilmektedir.

İDDİA 6: MEHMET GELGÖR’E AİT PİRİNÇ FABRİKASI

Mehmet Gelgör’e ait pirinç fabrikasına ait ek yapılar mevcut dönemde yapılmamış olup daha önceki dönem yapılmıştır. Mecut yönetim seçimi kazanıp geldiğinde mevcut fabrikada bir değirmen, önünde bir satış reyonu ve yol boyundaki birçok leblebicinin yapıldığı usulde yapılmış leblebici, arka tarafında da bir depo vardı. Burada yapılan ek yapıların tamamı 31 Mart seçimlerinden önce yapılmış ve İmar Barışı alınmış yapılardır. Yani bu dönem içerisinde tek bir çivi dahi çakılmamıştır buraya.

Şimdi öncelikle ben kişisel görüşümü belirtmek istiyorum.

Şehirler yıkarak değil, yaparak gelişir. Devletimizin çıkarmış olduğu imar barışının amacı da budur. Devlet yıkmak yerine imar barışı ilan etti. Osmancık Belediyesi Osmancık’ta her vatandaşın çatısındaki terasını, evinin bahçesindeki kuruluğunu ruhsatsız diye yıkmaya kalkarsa bu şehir yaşanmaz bir hal alır. Ne bizden önceki belediye yönetimleri yıkmayı tercih etti ne de biz yıkmayı tercih ederiz.Tüm engellemelere rağmen Osmancık ilçemizi yaşanabilir ufku açık bir ilçe haline getireceğimizi taahhüt ediyoruz.

Gündemde olan İBRAHİM ŞİŞLİ nin talebi hususunu açıklamak gerekirse ; İBRAHİM ŞİŞLİ Mevcut belediye yönetiminden önceki Ak Parti döneminde de imar planında değişiklik talep etmiştir. Mevcut belediye yönetiminden önceki Ak Parti döneminde imar değişikliği talebi o dönemde de kabul edilmemiştir.Tüm Osmancıklı halkımızın hakkının kutsal olduğu düşüncesiyle İbrahim Şişli'nin İmar planında değişiklik talebi başvuru nedeniyle mevcut belediye yönetimi döneminde tekrar değerlendirilmiştir. Ancak imar değişikliği için komşu parsel muvafakati olması gerekmesi halinde yapılabileceğinden dolayı yine ada içerisindeki imar değişikliği için de ada içerisinde bulunan tüm maliklerin muvafakati gerekmesi nedeniyle ve de maliklerin muvafakatleri olmamasından dolayı imar planında değişiklik talebi kanuni engel nedeniyle gerçekleştirilememiştir.

Cumhur İttifakını hiçe sayarak, Cumhur İttifakının Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ve belediye meclis üyelerine çeşitli kanallardan çeşitli iftiralarda ve söylemlerde bulunarak defalarca saldırıda bulunan Ak partili yönetiminde mevcut kişilere yönelik gerekli hukuki ve siyasi süreçlerinde işletileceğini Osmancık halkına taahhüt ediyoruz.

Kamuoyunda algı oluşturmak için sosyal medyayı meşgul eden maşalar ve yeni maşalar kullanan kişilerle hukuki ve siyasi olarak gerekli mücadele verilecektir. Maşalığa soyunmuş ÇAKMA HACKER VE TAKLİT PEKER’İN arkasına sığınıp Cumhur ittifakına zarar vermeye çalışan kişilere hadlerini bildireceğimizi hiç kimsenin Osmancıktaki Cumhur ittifakına zarar veremeyeceğini kamuoyuna açıklıyorum.

İDDİA 7: BELEDİYE BAŞKANI FABRİKASINA KAÇAK YAPI YAPTI MI?

Belediye Başkanı Ahmet Gelgör’ün fabrikası ve çevresindeki satış yerleri İmar Barışı öncesinde yapılmış ve İmar Barışı Belgesi alınmış yapılardır. Ayrıca Ahmet Gelgör, belediye başkanı seçildikten sonra buraya tek bir çivi dahi çakmamıştır. Belediye Başkanı olmadan önce herkesin yaptığı usulde yapılmış ve İmar Barışı Belgesi alınmış yapılardır. 31 Mart 2019 tarihinden sonra burada hiçbir yapı yapmamıştır. Belediye başkanımız AHMET GELGÖR Belediye Başkanı seçildikten sonra buradaki ticari faaliyetlerini de tamamen çocuklarına devretmiş ve tüm mesaisini Osmancık halkına hizmete adamıştır.

SONUÇ OLARAK: Sosyal medyadan bize saldıranların tamamının belediyeden hukuksuz beklentisi olup Osmancık halkının ve belediyenin çıkarlarını bu şahıslara kullandırmadığımız hukuka aykırı taleplerini reddettiğimiz için bu saldırılara maruz kaldığımızın bilinmesini istiyoruz. Aslı olmayan hiçbir çamur yapışmaz.

Kamuoyunun bilgisine arz ediyor, tüm Osmancık halkına saygılarımı sunuyorum.