Osmancık ilçesinde uzun süredir devam eden doğalgaz çalışmaları tamamlanarak şehre ilk gaz verildi.

Düzenlenen açılış töreni ile birlikte 14 mahallede doğalgaz kullanılmaya başladı.

Osmancık Belediyesi tarafından 15 Temmuz Meydanında düzenlenen açılış törenine Çorum Valisi Necmettin Kılıç, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Ak Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Osmancık Kaymakam Vekili Bahadır Güneş, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman ilçede bağlantıları tamamlanan abonelerin mühendis kontrolünden sonra doğalgaz kullanmaya başlayacağını kaydetti.

Osmancık’ta doğalgaz çalışmalarının başladığında Türkiye’de birçok ilde doğalgaz olmadığına dikkat çeken Kahraman, halkın talebi nedeniyle uzun süren çalışmalar sonucunda Çorumgaz olarak gerekli yatırımları yaptıklarını belirtti.

OSMANCIK İÇİN TARİHİ BİR GÜN

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ise doğalgazın Osmancık için önemli bir hizmet olduğunu belirterek “Şehrimizde belli bir ölçüde hava kirliliği var. Kış aylarında yoğun kömür kullanımı nedeniyle özellikle merkezi mahallelerde hava kirliliği rahatsız edici boyutlara ulaşıyor. Doğalgaz kullanımı ile büyük oranda hava kirliliğinin önüne geçilmiş olacaktır. Şehrimiz için tarihi bir dönüm noktası olan bu günün heyecanı içerisindeyim. Bundan böyle şehrimiz için her şey daha güzel olacaktır. Her alanda gelişen Osmancık, temiz havasıyla da daha yaşanabilir bir şehir haline gelecektir.” diye konuştu.

Başkan Karataş, doğalgaz sürecinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Ak Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Çorum Valisi Necmettin Kılıç törene katılanlara hitaben yaptıkları konuşmada doğalgazın Osmancık halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte ilk doğalgaz ateşini yaktı.