Osmancık´ta başıboş sokak köpekleri 22 tavuk ve horozu telef etti

Gürleyik Mahallesi´nde işletmeciliğini Yüksel Tekelen´in yaptığı seraya saldıran başıboş köpekler, seranın yanında bulunan kümesteki 21 tavuk ve 1 horoza saldırarak telef etti.

Yüksel Tekelen, başıboş sokak köpeklerinin sadece hayvanlar için değil insanlar içinde büyük tehlike arz ettiğini belirterek yetkililerin bu soruna çözüm bulmalarını istedi.

Gruplar halinde gezen ve aç kaldıkları zamanlarda hırçınlaşan köpekler vatandaşların kümeslerindeki tavuklarına, vatandaşlara saldırırken yetkililerin bu soruna çözüm bulmaması ise mahalle sakinlerini çileden çıkarıyor.

Vatandaşlar, sokak köpeklerinin başıboş dolaştıkları sürece kümes hayvanlarını telef ettiğini ve insanlara da saldırdığını ifade ederek köpeklerin kontrol altında tutulabileceği bir barınak yapılmaması halinde ise telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundular.

Vatandaşlar, barınak yapılması halinde, hem insanların hem de kümes hayvanlarının can güvenliğinin sağlanacağı gibi barınakta tutulan köpeklerin de açlık ve susuzluğa terk edilmemiş olacağını kaydettiler.

Ara sokaklarda çocuklarına köpek saldırmasından korkan vatandaşlar “Birçok insan zaman zaman başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Ellerinde Osmancık´a barınak yapma yetkisi olan ilgililer araçlarından inmeden Osmancık´ı dolaştıkları için tehlikenin farkına varamıyorlar ya da insanların hayatını hiçe sayıyorlar” diyerek soruna acil çözüm bulunmasını istediler.