Çorum İl Emniyet Müdürlüğü havadan denetim için kullandığı Drone ile Kurban Bayramı öncesi İstanbul-Samsun D-100 karayolunda denetimler yaptı.

İstanbul-Samsun D-100 karayolu Osmancık ilçesi girişinde araçları durduran Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri ortak denetim gerçekleştirdi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Doğanay'ın katıldığı denetimlere Osmancık Kaymakam Vekili Azmi Yeşil ile Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş'da eşlik etti.

Drone ile havadan denetimlerin yapıldığı uygulama sırasında, sürücüler trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı.

İstanbul-Samsun D-100 karayolu Osmancık ilçesi üzerinde başlatılan denetimler sırasında kullanılan Drone ile özellikle de polis kontrol noktasında görev yapan kameraların görmediği alanları görüntüleyerek emniyet kemeri, cep telefonu, hatalı sollama ve aşırı hız gibi kural ihlali yapan araçlar tespit ediliyor.

Osmancık D-100 karayolunda bizzat denetim yaparak sürücüleri uyaran trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Doğanay, Çorum’da üzücü kazaların yaşanmaması ve kazaların asgariye indirilmesi için trafik tedbirlerinin alındığını ve bu kapsamda Drone ile denetim ve uygulamaların yapıldığına dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığının, yaklaşan Kurban Bayramı’nda vatandaşların güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla trafik tedbirlerini artırarak kazaların yaşanmaması ve can kaybının olmaması adına da teknolojik imkanlardan da faydalanmak için Drone ile uygulama başlattıklarını belirten Doğanay, amaçlarının ceza kesmek olmadığını, amaçlarının vatandaşları uyarmak ve daha dikkatli ve tedbirli araç kullanmaya teşvik etmek olduğunu ifade etti.

Drone ile araç kullanırken emniyet kemeri takmama, cep telefonu ile konuşma , hatalı sollama ve aşırı hız gibi kural ihlali yapan araçları tespit edebilmenin yanı sıra trafik akışının da kontrol edildiğini söyleyen Halil Doğanay, 250 metre yüksekliğe kadar havalanan Drone’nin 2 kilometreye kadar mesafede olan trafik akışını da görüntüleyebildiğini kaydetti.

Beklentilerinin her hangi bir can kaybı ve üzücü bir olay yaşanmaması olduğunun altını çizen Doğanay, herkesin sağ salim evlerine gitmesini arzuladıklarını belirtti.

Jandarma ve polis ekipleri araç sürücülerine trafik kurallarına uymaları konusunda tavsiyelerde bulunurken sürücülere broşür dağıtırken, Çorum Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri de sürücülere çikolata ikramında bulundular.

Sürücülerin ve yolcuların mutlaka emniyet kemerini takmaları isteyen ekipler, hız yapmamaları, yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları, trafik kurallarına uymaları konusunda sürücüleri tekrar tekrar uyardılar. Yetkililer yapılan bu uygulamaların kesintisiz 24 saat devam edeceğini kaydettiler.