Birçok alanda vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmek adına çalışmalarını sürdüren Çorum Valiliği İl Özel İdaresi, sulama havuzlarını yaparak tarımsal alanda da hizmetlerine devam ediyor.

Bu anlamda Osmancık İlçesi’nde 3 adet sulama havuzu ve 1 adet sulama iletim hattı tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunuldu.

Çorum Valiliği İl Özel İdaresi 2017 yılı yatırım programında yer alan ve inşaatı bu yıl başlayan Osmancık İlçesi’ne bağlı Ardıç, Çampınar ve Fındık Köyleri’nde sulama havuzları ve Yukarızeytin Köyü’nde de sulama iletim hattı tamamlandı.

Osmancık’ta yapılan sulama havuzlarından birisi 130 ton ve iki tanesi ise 200 ton kapasiteli olarak inşa edildi.

Su alım yapısı (brit) ile 2050,00 m HDPE borulu sulama iletim hattı inşa edilmek suretiyle her bir tesiste toprak kanallarla olmak üzere 50 dekar arazi sulanmakta olup toplam 200 dekar alan sulamaya açılarak 1200 çiftçinin bu tesislerden faydalanması sağlandı.

Yapılan çalışmalarla mevcut tarım arazilerinin bitki desenlerindeki çeşitliliğin artmasıyla birlikte çiftçi ailelerinin ekonomik yönden kalkınması ile ülke ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor.