Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilal Çevrim'in kurucusu olduğu ve 26 Kasım 2009 yılında yayın hayatına başlayan Osmancık Gazetesi, kapatıldı.

1 Temmuz 2014 yılında gazete çalışanları Fatih Kılınç ve Özkan Özçelik tarafından tüm yayın hakları satın alınan Osmancık Gazetesi daha sonra 2016 yılında Özkan Özçelik tarafından devralınarak yayın hayatına devam etti.

Bir süre günlük olarak da yayınlanan Osmancık Gazetesi'nin tüm yayın hakları 2020 yılı Ocak ayında ise Nurdan Özçelik'e geçti.

Osmancık Gazetesi'nin tüm imtiyaz hakları bugün itibari ile Osmancık Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş tarafından satın alındı.

Odabaş, bünyesine kattığı gazetenin yayın hayatına son vererek, "Osmancık Haber" gazetesinin daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi için zemin oluşturdu.

Osmancık'ta bundan böyle Osmancık Haber Gazetesi, ilçenin tek vasıflı gazetesi olarak yayın hayatını sürdürecek.

Osmancık Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş, ilkeli, tarafsız, objektif yayın anlayışına devam edeceklerini, Osmancıklılara karşı sorumluluklarının daha da arttığını belirterek, "Bizler habercilik görevimizi, kamuoyunu bilgilendirme görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu noktada tüm Osmancık halkının, kurum ve kuruluşlarının desteğinin artarak süreceğine inanıyoruz" dedi.

2008 yılında basın camiasına Çorum'un ilk internet gazetesi Yayla Haber olarak adım atan Hacı Odabaş, 2014 yılında Alaca Lider Gazetesi'ni satın alarak baskılı gazete camiasına girdi. Sırası ile 2015 yılında Osmancık Haber Gazetesi'ni, 2017 yılında Kargı Gazetesi'ni, 2018 yılında Alaca Gündem Gazetesi'ni, 2019'da Alaca Güneş Gazetesi'ni bugün itibariyle de Osmancık Gazetesi'ni satın alarak, bünyesine kattı.

Öte yandan Alaca Gündem, Alaca Güneş ve Osmancık Gazetesi'nin yayın hayatına son veren Hacı Odabaş, Çorum'un ilk ve tek internet gazetesi olan Yayla Haber Gazetesi ve baskılı gazetelerden Osmancık Haber Gazetesi, Alaca Lider Gazetesi ve Kargı Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.