Osmancık’ta 11 yaşındaki Enes Sekili için kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Yakalandığı hastalık nedeniyle kök hücre (İlik Nakli) nakli yapılması gereken Enes için Türk Kızılayı Osmancık Şubesi tarafından kan bağışı kampanyası düzenledi.

Osmancık halkının adeta seferber olduğu 1 günlük kampanyada 275 ünite kan toplandı.

Ankara’da yaşayan Sekili ailesinin 11 yaşındaki çocukları Enis Sekili için yaklaşık 1 ay önce lösemi lenfoma teşhisi konuldu.

Enis Sekili'nin yakınlarından alınan kan örneklerinde uygun donör bulunamadı. Kök hücre bankasında da uygun donör bulunamayınca Osmancık'ta yaşayan Enis Sekili'nin yakınlarının isteği üzerine Kızılay Osmancık Şubesi öncülüğünde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen kampanya büyük ilgi görürken, kampanyaya destek için gelen vatandaşlar Belediye Kültür Merkezi önünde uzun kuyruk oluşturdular.

Düzenlenen kampanyayla ilgili olarak açıklamada bulunan Kızılay Osmancık Şube Başkanı Erdal Karataş, Küçük Enes Sekili’nin ilik nakli olması için babası Ramazan Sekili ve ailesinin isteği üzerine kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirterek, “İnşallah küçük Enes’e uygun donör bulunur ve sağlığına kavuşmuş olur. Her şey küçük Enes için” dedi.

Erdal Karataş, Belediye Kültür Sitesinde 1 gün devam eden kampanyada 275 ünite kan toplandığını ifade ederek, kampanyaya destek olan tüm Osmancık halkına teşekkür etti.

Türkiye genelinde ilik nakli için binlerce hasta olduğunu kaydeden Karataş, “oğlumuz Enes adına Osmancık’ta başlatan kan bağış kampanyası çığ gibi büyüdü. Hem oğlumuz Enes Sekili için, hem de diğer ilik nakli için bekleyen hastalarımıza buradan inşallah güzel haberler çıkar” ifadesini kullandı.

Enis Sekili’nin babası Ramazan Sekili ise oğlu Enes için yaklaşık 1 ay önce lösemi lenfoma teşhisi konduğunu belirterek, “doktor tarafından ilk önce ailemiz ve yakınlarımızdan kan örnekleri alındı. Ancak uygun donör ne yazık ki bulunamadı. Ardından kök hücre bankasına başvurduk. Burada da uygun donör bulunamayınca arkadaş ve aile çevremizle birlikte Kızılay Osmancık Şubesinde bir kampanya başlattık. Türk Kızılay Osmancık Şubesi Başkanı Erdal Karataş ve tüm Osmancıklı hemşerilerimize teşekkür ediyorum" dedi.