İstanbul'da bulunan Çorumlular, her ayın 19'unda geleneksel buluşmalarına devam ediyor.

Plakamız 19 İstanbul Kültür ve Sanat Derneği (Ondokuz-Der) tarafından organize edilen Çorumlular Buluşması, bu ay 19 Kasım Pazar günü saat 13.00 - 17.00 arasında İstanbul Avcılar'da bulunan Çınar Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

4.'sü yapılan programı Ondokuz-Der, Kuşçalı Köyü ve Eskice Köyü dernekleri birlikte organize etti.

Programda; Gurbetçi Ali Gürsoy, Şükrü Sancaroğlu ve Mustafa Şeneroğlu adlı sanatçıların yanı sıra Mehteran takımı da konser verdi. Yöresel oyunların da yer aldığı programa katılım oldukça yoğundu.

Çeşitli ikramların ve çekilişlerin yapıldığı gece, coşku içinde tamamlandı.

Hemşehri Günü'ne; Plakamız 19 İstanbul Kültür ve Sanat Derneği'nin yanı sıra, Sungurlu Kuşçalı Köyü Dernek Başkanı Ercan Sezginoğlu ve yönetim kurulu ile Çorum Merkez Eskice Köyü Dernek Başkanı Adil Akgöz ve yönetimi ev sahipliği yaptı.

Etkinliğin organizasyonunu ve sunuculuğunu ise Vekil Selemoğlu üstlendi.

Ankara, Çorum ve İstanbul'dan 500 kişinin katıldığı programa AK Parti Avcılar İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Kırlak, yönetimindeki mahalle başkanları, muhtar Murat Çilek de katılım sağladı.

Etkinlik sırasında geleneksel hale getirilen ve özel olarak yaptırılan üzerinde dernek logosunun ve "19" rakamının bulunduğu semaner, açık artırma ile satıldı. Semaveri İzzet Cor ve Erdal Senikoğlu satın aldı.

Program sırasında bir konuşma yapan Plakamız 19 İstanbul Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çıtak, tüm katılımcılara teşekkür etti.