Çorum İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı dördüncü toplantısını bugün gerçekleştirildi. Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay’ın yönettiği toplantı da CHP Dodurga İl Genel Meclis Üyesi Sadettin Akgül, Obruk Barajının 300 metre kenarına toplanan çöplere dikkat çekerek, bölgeye atılan çöplerin ne gerekçeyle orada olduğu sordu.

Bölge insanının çevreye atılan çöplerden büyük rahatsızlıklar duyduğunu belirten Akgül, çöplerden dolayı çevrede oluşan koku, sinek, görüntü kirliliği, ve doğanın içinde oluşan çöp yığınından dolayı meclisin bu soruna çözüm üretmesi gerektiğini savundu.

Konu ile ilgili Sadettin Akgül’e cevap veren Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, konu ile Çorum Valiliği ve Dodurga Kaymakamlığı'nın ilgilendiğini söyledi.

Osman Günay, daha sonra meclise bilgi almak amacıyla Çorum İl Özel İdare Genel Sekreti Recep Cıplak’ı çağırdı.

Konu hakkında meclis üyelerine detaylı bilgilendirmeler yapan Çorum İl Özel İdare Genel Sekretei Recep Cıplak, geçici bir süreliğine bölgenin çöp toplama alanı olarak kullanıldığını, kısa süre sonra bölgenin revize edilerek çöp toplama merkezi haline getirileceğini açıkladı.