Osmancık Müftüsü Süleyman Çoban’ın tayininin çıkması ve Osmancık’tan ayrılmasının ardından yerine atanan Eyyup Aydın görevine başladı.

İlçe Müftüsü Süleyman Çoban’ın tayininin çıkmasının ardından Çankırı Korgun Müftülüğünden Osmancık Müftülüğüne atanan Eyyup Aydın, görevine başladı.

Bir süredir Korgun Müftülüğü görevini yürüten ve Osmancık Müftülüğü görevine atanan Aydın, 1961 yılında Çorum’a bağlı Sarışeyh köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde bitiren Aydın, 1980 yılında Çorum İmam hatip Lisesi’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kalem ve İslam Felsefesi bölümünden 1986 yılında mezun olan Aydın, 2008 yılında Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimini de bitiren Aydın, halen Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Din Psikolojisi alanında doktora yapmaktadır. Evli ve 6 çocuk sahibi olan Aydın, ilk görevine Siirt Eruh’ta başladıktan sonra Konya Yunak, Almanya, Mardin Midyat, Çandır Yozgat, Pazaryeri Bilecik, Korgun Çankırı’da görev yaptıktan sonra Osmancık’a atandı.

Osmancık’ta görev yaptığı süre içerisinde eksik gördüğü konular üzerinde titizlikle duracaklarını ifade eden Aydın, görevlerini en iyi şekilde yerine getirmenin çabası içerisinde olacaklarını kaydetti.

Osmancık Haber, Müftü Aydın'ı yeni görevinde başarılar diler.